Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Amsterdam

amsterdam modern

"Amsterdamse grachtenpanden" van Wini Hoonte

Club Culinair Amsterdam

Update (3):

Menu's kunnen weer van diverse (culinaire) websites gehaald worden. De link bij de gerechten brengen u naar de relevante webpagina. Op deze webpagina's kunnen de recepten meestal "gedownload" en/of "geprint" worden. De verslagen van de kooksessies staan nu op de VOEKS "onedrive" (zie de betreffende verwijzing). 

Update (2):

Met ingang van de tweede helft van 2014 hebben we besloten om de kooksessies naar een wat hoger (culinair) niveau te brengen.
Het is de bedoeling om een 4 gangen menu te maken waarbij de receptuur gezocht kan worden op de "24kitchen" site b.v. bij "Impress your friends" van meesterkok Angélique Schmeinck.

Update (1):

Vanaf nu zijn ook de verslagen van de kook avonden opgenomen. Sommige van deze verslagen zijn werkelijk hilarisch. 
Dat er behalve culinair talent ook nog literaire kwaliteiten in de deelnemers schuilen hadden we niet kunnen vermoeden.
Om de pennenvruchten te bekijken kunt u op de desbetreffende "datum" klikken. De (.pdf) verslagen openen dan in een nieuw venster. 

(Onderstaande tekst is deels overgenomen van de oorspronkelijke uitnodiging met hier en daar een paar aanpassingen)

"Zoals u ongetwijfeld weet worden er door VOEKS Amsterdam al tal van activiteiten georganiseerd.
Maar we zitten niet stil, en proberen telkens weer iets nieuws voor onze leden te bedenken.
Een van de nieuwste activiteiten is de "Culinaire Club".
Uitgangspunt is om in een ongedwongen en gezellige sfeer, onder leiding van culinair chef Jan Mulder, het beoefenen van de culinaire kunst. Naast het genieten van de kookresultaten krijgen ook de begeleidende wijnen aandacht. De kooksessies zullen plaatsvinden op elke tweede maandag van de maand, van 16.00 tot 19.30 uur.
De locatie is het "Dienstencentrum Landsmeer", Dr. M.L. Kingstraat 2B te Landsmeer.
Voor aanvang van het culinaire gebeuren zal er uitleg gegeven worden van de receptuur.
Daarnaast zal er teruggekeken worden op de vorige bijeenkomst, en zal de taakverdeling van die dag plaatsvinden. De bedoeling is dat telkens twee andere deelnemers een menu samenstellen , en zorg dragen voor de aankoop van de ingrediënten. Ook zal er een beknopt verslag gemaakt dienen te worden van de sessie.
Het kookseizoen zal beginnen in de maand september en eindigen in april. (Totaal 8 sessies)
De deelnemers hebben een vanzelfsprekende passie voor het koken, maar dat is niet hetzelfde als kennis. De club is er uiteindelijk voor om ook wat te leren! (en af te wassen en schoon te maken)
Wij hebben er al het vertrouwen in dat de culinaire club een gezellige en leerzame bijeenkomst gaat worden en dat je na de 8 sessies kan zeggen: "kom maar bij mij eten, ik zal wel een lekker gerecht gaan bereiden".

De culinaire hoogstandjes zijn soms beschikbaar in de vorm van de bij de kooksessies gebruikte (Excel/Word/PDF's) bestanden.

Indien aanwezig, kunnen de menu's "gedownload" worden door bij het gerecht zelf op de "link" te klikken.
Voor de verslagen (sommige met foto's van de kooksessie) en speciale aangepaste recepten , klik hier

Note: menu's en verslagen van de vorige kooksessies (vanaf 2012) zijn te vinden onder het "archief/culinaire club" menu.


Datum

Bedacht door

Voorgerecht

Tussengerecht / Bijgerecht

Hoofdgerecht

Nagerecht

08-01-2018

Chris en Wilma
Whincup
Pompoensouffle met geitenkaas Moussaka
(zoals het hoort)
Herfst Flaugnarde met abrikozensaus

12-02-2018

Marion de Soet / Tjeerd Hoekstra Soep met ballen maar dan anders Polderkoek met sla-stamp en polderhoen Witte brownies met snelle sorbet

12-03-2018

Ronald en Joke Rose Wortels met parelgort en vadouvan  Salade met dadels en rode ui Geroosterde knolselderij met honing en rozemarijn Ile flottante

09-04-2018

Hans de Soet / Rosa Groot Schuimige preivenkelsoep met anijsroom Rös­ti Schlemmer schnitzels Vanillehoorntjes

10-09-2018

Rosa Groot / Jan Mulder Schelpjes in saffraanbouillon   Roodbaars met parelcouscous Crumble van appel en peer

08-10-2018

Ronald / Joke Rose Koude opperdoezer ronde soep Gegrilde groenten met zelfgemaakte pesto Spaghetti met truffelpasta en Tagliatelle met paddestoelen Tiramisu al limoncello

12-11-2018

Chris en Wilma
Whincup
Aardappelpoffertjes met gerookte zalm/rauwe ham Lamsbout in de oven met gratin dauphinois Croissant butter pudding

10-12-2018

Jan Mulder Christmas meat pie Eigentijdse kippensoepEigentijdse kippensoep  Wildzwijn Wellington Dame Blanche op moderne wijze

Klik op een foto voor het album (indien aanwezig).

 20180108 174637 kl IMG 20180212 180852 kl P3120003 kl WP 20180409 005 kl
januari februari maart april
fuck klein 20181008 kl IMG 20181112 164913 klein  IMG 20181210 204340 kl
 september  oktober  november  december

 

 

De culinaire hoogstandjes zijn soms beschikbaar in de vorm van de bij de kooksessies gebruikte (Excel/Word/PDF's) bestanden. 
Vanaf de tweede helft 2014 kun je de receptuur/bereiding vinden op de "www.24kitchen.nl" site door op de naam van het gerecht te zoeken.

Indien aanwezig, kunnen de menu's "gedownload" worden door in de "download" column of bij het gerecht zelf op de "link" te klikken.
Voor de verslagen (sommige met foto's van de kooksessie) en speciale aangepaste recepten , klik hier 

Note: menu's en verslagen van de vorige kooksessies (vanaf 2012) zijn te vinden onder het "archief/culinaire club" menu.

Datum Download Bedacht door Voorgerecht Tussengerecht / Bijgerecht Hoofdgerecht Nagerecht
         
9-1-2017   Eric de Boer / Dieneke Bollebakker Lauw warme salade van "Du Puy Linzen" in zoete puntpaprika met venkel en olijven   Pasta a la Puttanesca Mascarpone limoentaartje
13-2-2017   Wilma Whincup / Ger Faas  Gevulde portobello   "Saltimbocca" met kruidenrisotto Chocolademousse met gekaramelliseerde banaan
13-3-2017   Chris Whincup / Ronald Rose Aubergine-sushi-met-sesamdressing   "Oyakodon" kip met ui, ei, rijst en bouillon Nigiri-sticky-rice-sushi
10-4-2017   Dieneke Bollebakker / Wilma Whincup / Joke Rose  Eigentijdse kippensoep   Courgettie met zalm Bananenbrood

Rumsaus

11-9-2017   Jan Mulder ("the Chef") Piadina met kip en tzatziki   Konijnenrug  met mosterdsaus

Vacherin met lemon curd

09-10-2017   Eric de Boer / Rosa Groot Gemarineerde zalm met venkelsalade   Auberginetaartje met gebakken roodbaars

Amandelmousse met armagnacpruimen

13-11-2017   Ronald Rose / Dieneke Bollebakker Ultieme pompoensoep van Matt Preston   Varkenswang winterstoof Omelet Sibirienne met kersen
18-12-2017   Jan Mulder ("the Chef") Coquilles met asperge & babyspinazie Oosterse ossenstaartsoep Hazenachterboutjes met rode paprika saus en knolselderij puree / Lauw warme salade van stoofpeertjes Oude Hollandse kaas met notenbrood /
Bramen in gebakken room

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op een foto voor het album (indien aanwezig).

pasta wasje DSC00401 kl DSC00492 kl DSC00564 kl
januari februari maart april
the chef 20171009 175422 kl DSC00731 klein DSC00766 kl
 september  oktober  november  december