Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Apeldoorn

apeldoorn header foto

30 november: herfstwandeling Laag-Soeren (6 km)

Er hebben zich al diverse leden van binnen en buiten onze regio aangemeld voor de wandeling bij Laag-Soeren, maar zoals altijd geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Aarzel dus niet en meld u aan.

Wij verzamelen om 14:00 bij Café-Restaurant De Harmonie, Harderwijkerweg 35, Laag-Soeren (tel. 313-619274), waar u een kopje koffie of thee krijgt aangeboden door Voeks. Rond half drie starten we met de wandeling, die naar verwachting anderhalf uur zal duren. Na afloop bestaat de mogelijkheid om nog even na te praten in de Harmonie. Consumpties zijn dan voor eigen rekening.

Gaarne per omgaande aanmelden bij Désirée Brakenhoff per e-mail

(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of telefoon (06-12048829).

 

19 december: kerstdiner

Op dinsdag 19 december vindt het kerstdiner plaats. Locatie is hotel-restaurant Dennenheuvel, Heerderweg 27 te Epe (tel. 0578-612326). Het programma start om  17:00 met een drankje. Aansluitend kunt u genieten van een heerlijk driegangendiner inclusief nog twee drankjes (wijn, bier of frisdrank). 
Het menu bestaat uit de volgende gangen. Voorgerecht: eigen gemaakte ‘nagelholt’ van het Holstein rund met chutney van groene appel, gember en peppadew. Hoofdgerecht: op de huid gebakken zalmforel met wilde spinazie en een schuimige dragonsaus óf fazantfilet en een saucijsje van zijn boutje met een saus van jeneverbessen óf medaillons van Veluws hert met geglaceerde rode kool en lauriersaus. Nagerecht is een feestelijk dessertbuffet, gevolgd door mokka.
U kunt zich aanmelden voor het kerstdiner door uiterlijk 1 december €41,- p.p. over te maken op rekeningnummer  NL 08 INGB 0003 6259 30 t.n.v. Voeks Apeldoorn o.v.v. kerstdiner (€52,- p.p. voor introducés). Volgt u een dieet, heeft u een voedselallergie of eet u vegetarisch? Graag even doorgeven vóór 1 december (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.  06-12048829).

Let op: de Heerderweg is vanwege werkzaamheden enkele maanden afgesloten, maar Dennenheuvel is bereikbaar. De aanbevolen route is aangegeven op onderstaande plattegrond:

 plattegrond

 

9 januari: nieuwjaarsreceptie en lezing Geldersch Landschap en Kasteelen

De eerste activiteit van 2018 is de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Locatie is ´de Rank´, Torenstraat 15 te Vaassen. Van 13:00 tot 14:00 is er gelegenheid elkaar het beste te wensen voor 2018. Hierbij krijgt u een feestelijk drankje aangeboden door Voeks.  

Om 14:00 volgt een lezing door Herman Heskamp van Geldersch Landschap en Kasteelen.  Na een introductie over deze organisatie, die ruim 150 natuurgebieden, kastelen en landgoederen in Gelderland beheert en exploiteert, zal de heer Heskamp ingaan op het erfgoed van de Veluwe. Diverse onderwerpen zullen de revue passeren, van de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe tot kasteel Cannenburgh in Vaassen. In de pauze en na afloop krijgt u nog een drankje aangeboden door Voeks,
Na afloop van de lezing bestaat de mogelijkheid tot dineren met de dinerclub.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig. Wij hopen op een grote opkomst.

 

Vooruitblik

  • 13 februari: regionale ledenvergadering in ´de Keet´ te Heerde
  • 13 maart: bezoek aan het Nederlands Artillerie Museum in ‘t Harde
  • 10 april: Lezing ir. Arnold Kip over ballonvaren (lezing door oud-rechter mr. Oscar van der Roest is verschoven)

Voor alle activiteiten geldt: als u graag een lift wilt van of naar een activiteit, of als u anderen een lift kunt geven, meldt u dit dan enkele weken van tevoren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 12048829). Wij zullen dan proberen e.e.a. te coördineren.