Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Den Haag

banner regio denhaag 1 rounded

logo vitaal dhDe 20 meest recent gepubliceerde artikelen in de categorie Den Haag-VITAAL staan op deze pagina. De regelmatig georganiseerde uitstapjes of lezingen staan ook vermeld in de Agenda.

Klik hier voor de informatie in de Agenda.

Voor een algemene beschrijving van een activiteit klik in het menu rechts.  

Wandeling in Ockenburgh en Madestein.

23 oktober 2019

Programma:

12.00 uur             lunch op eigen kosten bij Pluk! Den Haag, Loosduinse Hoofdstraat 1184a, Den Haag.

13.00 uur             start wandeling bij Pluk!

14.30 uur             drankje bij Pluk! Aangeboden door Voeks

Corneel Honhoff neemt ons mee naar park Ockenburgh en het naastgelegen Madestein. De wandeling zal 1 tot 1 ½ uur duren, voornamelijk vlak.

Landgoed Ockenburgh. Eeuwenoude allure op de rand van Den Haag? Op Landgoed Ockenburgh voel je de geschiedenis van vele eeuwen. Een heerlijk “buiten” om rond te struinen. Landgoed Ockenburgh maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Madestein is een recreatiegebied in het zuidwesten van Den Haag op het grondgebied van de vroegere Oostmadepolder en Zwarte-polder, tegenover Loosduinen. In 1969 is begonnen met het aanleggen ervan. Madestein grenst aan de Monsterseweg, de Lozerlaan, de Orberlaan (gemeentegrens) en voor een deel aan het water van de Booma en de Nieuwe Vaart aan de Boomaweg. Het ligt in de wijk Kraayenstein en grenst aan de wijk Kijkduin en Ockenburgh, de wijk Bouwlust en Vrederust en Monster. Samen met recreatiegebied Ockenburgh en recreatiegebied De Uithof vormt het een grote groenstrook in Den Haag-Zuidwest.

Madestein heeft landschappelijke en archeologische waarde. Er zijn vondsten gedaan uit het Neolithicum, de Bronstijd en de IJzertijd. Op het terrein zijn funderingen gevonden van een boerderij uit de 15e eeuw en een Steenhuis of stenen kamer uit de 13e eeuw. Dit stenen bouwwerk werd voor het eerst vermeld in 1281 en was eigendom van de familie De Camp, nazaten van de ambachtsheren van Monster. Na afbraak in 1973 van de bouwvallige boerderij aan de Monsterseweg zijn de funderingen van de stenen kamer opgemetseld en voor het publiek blijvend zichtbaar gemaakt

aanmelden knop

logo boerhaaveboerhaave museum

Bezoek aan Rijksmuseum Boerhaave, de schatkamer van Wetenschap en Geneeskunde.
Helemaal vernieuwd en uitgeroepen tot European Museum of the Year, de meest prestigieuze prijs, die een museum in Europa kan krijgen.

Onlangs zijn Shell Nederland en Rijksmuseum Boerhave een partnerschap aangegaan. Het partnerschap heeft vooral betrekking op talentontwikkeling en inclusiviteit. Ook beheert het museum in Leiden diverse projecten uit de wetenschappelijke bedrijfscollectie van Shell Nederland.

N.a.v. deze samenwerking wordt ons een interessante rondleiding van 45 minuten langs de belangrijkste uitvindingen uit de Nederlandse geschiedenis aangeboden. Tijdens deze rondleidingen ontdekt u meer over de belangrijkste uitvindingen van de Nederlandse wetenschapsgeschiedenis. Wij nemen u mee langs onze bijzondere collectie en vertellen tevens over de geschiedenis van het gebouw en het leven van Herman Boerhave. Ook komt u langs een aantal objecten uit de Shell-geschiedenis.


Programma:

 • Datum: 29 oktober 2019                 
 • Ontvangst: 10:30 – 11:00  uur kopje koffie/thee (gratis)
 • Locatie: Rijksmuseum Boerhave, Lange St. Agnietenstraat 10 Leiden
 • Entree € 13,00 p.p.           MJK houders gratis
 • Rondleiding gratis
 • Parkeren parkeergarage Lammermarkt, 400 m. van het museum.
                                 Bent u slecht ter been parkeren parkeerterrein Haagweg. Vanaf die parkeerplaats    
                                 rijden gratis shuttlebusjes tot aan de voordeur van het museum en halen ook op.
 • Trein station op 10 m. lopen van het museum

Heeft u interesse meldt u zich aan via de onderstaande knop!

aanmelden knop 

Voor detail informatie klik hier

Programma 24 september 2019:

 • 10:00 uur Ontvangst Windmolenpark Krammer, Krammersluis 1 Bruinisse
 • 10:15 - 12:30 Presentatie, kijkje in bezoekers turbine en er naast gelegen uitkijktoren.
 • 12:45 - 14:15 Lunch Restaurant Grevelingen, Parallelweg 1, Grevelingendam Bruinisse
 • 15:00 - 16:00 Bezoek aan Willemstad o.l.v. gids een stadswandeling
 • 16:00 uur Afsluitend drankje bij een nog nader te bepalen locatie.

Lees meer...

Arts centreDagtocht Herman v Veen Arts Center.

13 OKTOBER 2019     KUNST & NATUUR!

Midden in ons land ligt tussen Soesterberg en Soest, Landgoed De Paltz. Dit gebied bestaat uit bijna 100 hectare “gerepte” natuur en is ooit vernoemd naar een groep Duitse vluchtelingen, die in het midden van de 18e eeuw, vanuit Rheinland Pfalz, in Nederland een veilig heenkomen vonden. In het hart van dit unieke landschap staat een villa uit 1867 met bijgebouwen, waar het Herman van Veen Arts Center gevestigd is.

Lees meer...

Na de zomermaanden beginnen we donderdag 12 september weer met onze reguliere clubbijeenkomsten in het paviljoen “Te Werve” te Rijswijk (elke 2e en 4e donderdag van de maand; aanvang 13.30 uur).

Lees meer...

Onder deze titel diepen we onderwerpen uit die ons als ex-Shellers aan het hart gaan. Een aantal keren per jaar nodigen we een spreker uit die het onderwerp presenteert. Wij met onze achtergrond praten mee.

Lees meer...