Regio Den Haag

waterstof

Waterstof naast elektriciteit wordt de energiedrager in een duurzaam energiesysteem.

A.M.J. van Wijk

Ad van Wijk is duurzame energieondernemer en deeltijd Professor Future Energy Systems aan de TU Delft. Hij is eveneens verbonden aan KWR Water research institute, waar hij het onderzoeksprogramma Energie en Water vormgeeft. En hij is lid van de Noordelijke Innovation Board om de energietransitie te realiseren.

In 1984, was van Wijk mede-oprichter van het bedrijf Ecofys, later een onderdeel van Econcern. Van Wijk was de CEO van Econcern een bedrijf dat vele nieuwe duurzame energieproducten, diensten en projecten ontwikkelde. Voorbeelden zijn het 120 MW offshore windpark Prinses Amalia in de Noordzee, diverse multi-MW zonne-energieparken in Spanje en een bio-methanol fabriek in Nederland, de grootste tweede generatie biomassa plant in de wereld.

Van Wijk ontving vele belangrijke prijzen voor excellent ondernemerschap. Ondermeer werd hij verkozen tot de Nederlandse ondernemer van het jaar in 2007 en topman van het jaar in 2008.

Op de TU Delft focust het onderzoek van van Wijk zich op de energiesystemen van de toekomst. Naast onderzoek op het gebied van waterstof en brandstofcel auto’s realiseert hij deze systemen in “the Green Village” www.thegreenvillage.org.

      

Locatie: Paviljoen Te Werve, Huis de Wervelaan 110 in Rijswijk.

Aanvang: 18 maart,  13.00 uur.

Voor de liefhebbers is er lunch op eigen kosten vanaf 12.00 uur. Bij voldoende belangstelling wordt een broodjeslunch geserveerd voor € 10,00; een broodje kroket plus 2 belegde broodjes kaas/vleeswaren, plus een glas drinken.

Na afloop napraten bij een glaasje op eigen kosten en Voeks zorgt voor een hartig hapje! 

 aanmelden knop