Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Het Noorden

header home page


 

Escher op Reis

 

Dinsdag 3 juli was het eindelijk zover ... Voeks Het Noorden zou met de jaarlijkse excursie Leeuwarden onveilig gaan maken. Voor deze activiteit had zich het maximum aantal deelnemers van 90 opgeven om te genieten van Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa.

Allereerst stond er een bezoek aan het Fries Museum op het programma. Hoofdmoot was de expositie Escher op Reis. Hierin haalt het Fries Museum M.C. Escher terug naar zijn geboortestad Leeuwarden. Je volgt zijn ontwikkeling van grafisch talent tot wereldberoemd kunstenaar. Met meer dan tachtig originele prenten, circa twintig tekeningen en diverse foto’s en voorwerpen treed je in de voetsporen van de reislustige graficus, die in Italië en Spanje inspiratie vond voor zijn bekendste werken. Meer informatie over deze expositie en andere evenementen is in de jaaragenda voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad te lezen.

Na de lunch hebben we met 4 pramen door de grachten van Leeuwarden gevaren. Onder deskundige leiding kregen we uitleg over verschillende gebouwen, gevels, straatnamen, doorkijkjes, mooie vergezichten. etc. 

Tot slot hebben we de dag beëindigd met een eenvoudig diner in Hooghalen. Helaas was de afwerking van het diner wat minder zodat we niet snel meer zullen terugkeren naar Het Wapen van Schotland.

Al met al hebben we met z'n allen genoten van een prachtige, zonovergoten dag zoals ook mag blijken uit de fotoimpressie.