Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Apeldoorn

apeldoorn header foto

Welkom

Deze regionale webpagina's zijn bedoeld als een aanvulling op het Voeksnieuws èn ter informatie over regionale activiteiten. Essentiële inhoud - aankondigingen, enz - staat ook in Voeksnieuws of komt daar binnenkort in. 

Op 8 mei  2018 heeft Herman de Jongste een twintigtal Voeksleden en introducés een boeiend inkijkje gegeven in de  duistere wereld van cybercrime.  Hij heeft een helder overzicht  gegeven van de diverse manieren waarop cybercriminelen de argeloze burger data en geld kunnen ontfutselen, of zelfs iemands hele identiteit kunnen overnemen.

                                                 cyber1

Uiteraard ging de spreker ook in op wat mensen zelf kunnen doen om zich te beschermen tegen cybercriminaliteit. Het gaat hierbij veelal om maatregelen waarvan veel mensen het belang wel kennen, maar die toch onvoldoende worden toegepast. Voorbeelden zijn het instellen van degelijke wachtwoorden, het gebruik van goede virusscanner(s), het regelmatig maken van een back-up van belangrijke data en het tijdig updaten van software. 
Aan het begin van de lezing verklaarde de spreker dat zijn doel voor de middag was om de toehoorders ´meer paranoïde de zaal te laten verlaten dan dat ze er binnenkwamen´. Dit doel is zeker bereikt. Alle aanwezigen zijn goed met de neus op de feiten gedrukt en zullen ongetwijfeld met de adviezen van Herman de Jongste aan de slag gaan. 

    cyber2      cyber3

Voorafgaand aan de lezing, in de pauze, en na afloop was er zoals altijd gelegenheid om gezellig bij te praten met andere Voeksleden onder het genot van een drankje. Een geslaagde middag!