Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Apeldoorn

apeldoorn header foto

Welkom

Deze regionale webpagina's zijn bedoeld als een aanvulling op het Voeksnieuws èn ter informatie over regionale activiteiten. Essentiële inhoud - aankondigingen, enz - staat ook in Voeksnieuws of komt daar binnenkort in. 

Bezoek Aardhuis Hoog Soeren

Op woensdag 20 mei 2020 staat een interessant en gevarieerd bezoek gepland aan Het Aardhuis in Hoog Soeren. Koning Willem III gaf in 1861 opdracht tot de bouw van Het Aardhuis om hierin bijeenkomsten van militaire autoriteiten te houden. Later richtte hij het in als jachtchalet, vanwege zijn interesse in jacht, wild en bosbouw. Het was de wens van Koningin Juliana om het gebouw als voorlichtingscentrum over natuur en wild te gebruiken. Deze traditie werd later door Koningin Beatrix en Koning Willem Alexander voortgezet.  

  aardhuis1 aardhuis2

We starten om 12.00 uur met de lunch. Hierbij kunt u kiezen voor een Twaalfuurtje, bestaande uit soep, broodje kroket en salade of de Aardhuisplank. Hierop vindt u gekookte hertenham, wildzwijnsalami, kaas, olijven en hertenpaté. De lunch kost € 12,50 en is voor eigen rekening. Om 13.30 worden wij op de eerste etage van het Aardhuis verwacht waar een gids ons in 90 minuten zal rondleiden door het gebouw en het omringende park. Met name de historische achtergrond zal extra belicht worden tijdens de rondleiding en het bezoek aan de expositieruimten. Hierna is er een korte wandeling over een rolstoelvriendelijk pad  naar de wildweide. Op deze plaats is bijna met 100 procent zekerheid wild te zien. Maar behalve edelherten zijn er ook tal van unieke plantensoorten die het in dit gebied bijzonder goed doen. Wie wil, kan op eigen gelegenheid nog een stukje verder lopen door dit prachtige park. Verdwalen is niet mogelijk! Toegang tot het park, rondleiding met gids en kopje koffie of thee na afloop is voor rekening van Voeks. 

Het Bezoekerscentrum is rolstoeltoegankelijk, evenals de route naar de wildweide. Wilt u aan deze activiteit deelnemen? Geef u dan uiterlijk 19 april op bij de activiteitencoördinator a.i. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 06-57778529) onder vermelding van uw voorkeur voor de lunch. (Aardhuisplank of twaalfuurtje) Heeft u speciale dieetwensen of heeft u vervoer nodig? Laat het weten!

Het Aardhuis is te vinden langs de Amersfoortseweg op het adres Aardhuis 1, 7346 AA Hoog Soeren.

Streekbus Syntus 102 vanuit Apeldoorn stopt praktisch voor de deur. Bushalte Echoput, Hoog Soeren.