Regio Den Haag

Deze presentatie vindt plaats op woensdag, 30 januari 2019.

  • locatie: Paviljoen Te Werve, Huys de Wervelaan 110 Rijswijk, ingang Landgoed naast Rijswijkse Schouwburg
  • Aanvang: 14:00 u.

The Last Frontier noemen de Amerikanen die staat. Voor ons is het inderdaad de laatste grens naar een ongereptheid die wij paradijs noemen.

Al jaren lang zijn wij bijzonder geïnteresseerd in natuur en berggebieden. Als wij onze vakantiebestemmingen plannen, krijgen die twee elementen altijd prioriteit één. Onze voetsporen liggen op bijna alle West-Europese berggebieden. In 2001 hebben wij voor het eerst Alaska ontdekt. Sindsdien is dit land onze passie geworden.

Wij zijn gefascineerd door de weidsheid van het landschap, de ongerepte wildernis, de extremen in weersomstandigheden, de uitgestrektheid van de gletsjers en de diversiteit in het dierenrijk. Jaarlijks reizen wij een aantal maanden,  zowel in het voorjaar als het najaar, door dit indrukwekkende land. Via onze presentaties willen wij een impressie geven van de grootsheid van dit land en de impact die het op ons heeft.

alaska 1alaska 2

Op 30 januari 2019 nemen wij u mee naar dit uitverkoren land. Wij laten u in fotoreportages zien hoe bijzonder dit land is en hebben twee korte films op het programma. In de eerste film laten wij u zien hoe wij ons, omringd door de grootste beren van de wereld, staande houden. U zult ervaren hoe deze bijzondere beesten met ons een nauwe band kunnen opbouwen.

In de tweede film verleggen wij de aandacht naar de mensen in Alaska en hun oorsprong in dit land. Zij geven hun gevoelens en ervaringen weer, die op ons en hopelijk ook op u een blijvende indruk achter laten. Informatie over Alaska, native kunst en vlijt, steensoorten, dierbotten en geweien stellen wij ten toon. Ook onze foto kaarten en uitgegeven boek.

Wij hopen u een bijzondere middag te bezorgen.

Rika & Harry Houthuijsen.