Regio Den Haag

De belangstelling voor deze activiteit is dermate overweldigend dat we het maximaal aantal deelnemers hebben bereikt. Aanmeldingen voor de wachtlijst krijgen bericht of zij kunnen deelnemen. 

De aanmelding voor deze activiteit is nu gesloten. Ook voor de wachtlijst.

 

Datum: donderdag 14 maart-2019
Tijd: 09:30 u. - 12:00 u.

  • Bezoekers dienen in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs.
  • De deelnemerslijst moeten wij uiterlijk 6 maart aanleveren

Hoge Raad der Nederlanden

De Hoge Raad der Nederlanden is de hoogste rechter in Nederland op het gebied van civiel recht, strafrecht en belastingrecht. Hij is dat ook  voor Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Saba en Sint Eustatius. De Hoge Raad is geen derde instantie maar cassatierechter. Dat betekent dat de Hoge Raad beoordeelt of de feitenrechter het recht goed heeft uitgelegd en toegepast. De Hoge Raad valt niet onder het bereik van de Raad voor de rechtspraak. Waar de Raad voor de rechtspraak sinds 1 januari 2002 verantwoordelijk is  voor het beheer van de rechtbanken en de gerechtshoven, is een uitzondering gemaakt voor de Hoge Raad. Deze uitzondering vindt zijn grond in de bijzondere positie van de Hoge Raad in het Nederlands staatsbestel.

Op donderdag, 14 maart 2019 hebben wij het voorrecht een bezoek te brengen aan de
Hoge Raad. De griffier, Mr. J. Storm zal het gehele programma op zich nemen. Hij zal u het één en ander over de Hoge Raad vertellen en over het gebouw. Er is uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het programma is van 09:30 uur tot ongeveer 12:00 uur in de grote zittingszaal.
Locatie Korte Voorhout 8 Den Haag. Eenvoudig te bereiken met tram 9 of 16.

gebouw hoge raad bron besouw