Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Haarlem / Alkmaar

Deze dagtocht met Hellingman & Zn. brengt ons naar Alphen aan de Maas .

Via de gebruikelijke opstapplaatsen rijden we deze keer naar Alphen aan de Maas. Na de koffie met gebak brengen we een bezoek aan de tingieterij ‘het Oude Ambacht’.

tingieterij

Tingieten is een ambacht dat bijna vergeten wordt. Om u kennis te laten maken met deze oude ambacht krijgt u een demonstratie én een rondleiding in de gieterij. Daarna gaan we naar Appeltern voor de lunch, een koffietafel met kroket.

degoudenham1 sluizer

Aansluitend daaraan maken we een rondvaart door recreatie en natuurgebied De Gouden Ham met de rondvaartboot ‘Sluizer’. Dit gebied ligt centraal in een landschap van rivieren, dijken, polders en rustieke dorpjes. Door modern natuurbeheer wordt de rivieren meer vrijheid en ruimte gegund, waardoor het een van de grootste en ruigste natuurgebieden in Nederland is geworden.

Na de boottocht wordt de terugtocht aanvaard maar de dag wordt afgesloten met een drie-gangen menu. De verwachting is dat we rond 21.00 uur in Schagen zullen zijn.

 Opstapplaatsen:

  • Eerste opstapplaats: P&R-achterzijde van station Schagen, tijdstip: 08.00 uur,
  • Tweede opstapplaats: winkelcentrum De Hoef, Van Ostadelaan, tijdstip: 08.30 uur.
  • Derde en laatste opstapplaats: NS-station van Bloemendaal (Zuider Stationsweg 18) waar de bus om 09.00 uur wordt verwacht.

Kosten:

  • De kosten bedragen € 64,- p.p. Voor leden (en hun partner) en
  • € 80,- voor introducés.

Betaling op rekening van de penningmeester (NL63 ABNA 0561501386 t.n.v. Voeks Haarlem-Alkmaar te Heemskerk), vóór 1 november 2019.

Aanmelding: Bij voorkeur via het aanmeldformulier op de website.  Per e-mail of telefonisch bij de secretaris of activiteitencommissaris is ook mogelijk.

Op de dag van de trip, zijn we bereikbaar op tel. 06-28154190.