Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Apeldoorn

apeldoorn header foto

Regionale ledenvergadering

 Op dinsdag 12 februari vindt de regionale ledenvergadering plaats. Een separate uitnodiging volgt. 

 Bezoek Yakult fabriek in Almere

Op dinsdag 12 maart brengen wij een bezoek aan de Yakult fabriek, Schutsluisweg 1, 1332 EN te Almere. Yakult is het bekende gefermenteerde zuiveldrankje, dat per flesje 6,5 miljard melkzuurbacteriën bevat. Tijdens ons bezoek krijgen wij alles over dit bijzondere product en de wijze waarop het geproduceerd wordt te horen. Wij worden om 14.00 ontvangen met een kopje koffie of thee. Na een presentatie gaan wij (vanaf de gang) het productieproces bekijken. Na afloop ontvangt iedere bezoeker een goodie-bag. Aan het bezoek zijn geen kosten verbonden. U kunt zich tot uiterlijk 24 februari aanmeldenbij de activiteitencoördinator (zie colofon). Let op: deze activiteit gaat alleen door als zich minimaal 20 personen aanmelden. Mocht het niet doorgaan, krijgt iedereen die zich heeft aangemeld tijdig bericht.

Lezing over diepe boringen

Op donderdag 11 april geeft dr. ir. Ivo Stulemeijer een lezing getiteld ´Diepe boringen in onze aarde: Techniek & Mogelijkheden´. De techniek van het boren in onze aarde is ontwikkeld voor de winning van olie & gas, maar opent tegelijkertijd mogelijkheden voor de winning van hernieuwbare energie zoals aardwarmte.

Boren is duur en complex en zeker niet zonder gevaren. In deze presentatie wordt gepoogd een inzicht te geven in de voortschrijdende techniek van het boorproces en hoe de daaraan verbonden uitdagingen tot aanvaardbare proporties terug te brengen.

De lezing begint om 14.00 en wordt gehouden in ‘de Rank’, Torenstraat 15, te Vaassen. De toegang is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. In de pauze en na afloop biedt Voeks u een drankje aan. Na afloop bestaat de gelegenheid om te dineren met de dinerclub

Concert door Het Gelders Orkest 

Het Gelders Orkest

Op zaterdag 11 mei gaan wij naar een concert van Het Gelders Orkest. De avond is opgebouwd  aan de hand van een vaste formule, ‘Maestro Jules Onthult’. Voor de pauze onthult dirigent Jules van Hessen de geheimen van een bepaald klassiek meesterwerk, in dit geval ‘Sheherazade’ van   Rimski-Korsakov, en speelt het orkest belangrijke fragmenten uit dit werk. Na de pauze wordt het complete stuk gespeeld. 

Kaarten kunt u bestellen door vóór 10 april €12,50 per persoon over te maken naar de penningmeester van Voeks Apeldoorn (NL08 INGB 0003 6259 30) onder vermelding van ´Het Gelders Orkest´. Ook graag even een mailtje aan de activiteitencoördinator van Voeks Regio Apeldoorn, Désirée Brakenhoff (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De aantrekkelijke toegangsprijs is een gevolg van 50% korting op de reguliere prijs, ons aangeboden door Het Gelders Orkest. De garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Na afloop van de avond biedt Voeks u nog een drankje aan. Dit concertbezoek is een gezamenlijke activiteit van de Regio´s Apeldoorn, Twente en Arnhem. Meld u zich snel aan, want het aantal kaarten dat voor Voeks is gereserveerd, is beperkt. Aanvang: 20.00. Locatie: Musis Sacrum, Velperbinnensingel 15 te Arnhem, tel. 026-3720720. Parkeren: Parkeergarage Musis, Velperbinnensingel 2 te Arnhem.

Bezoek aan Weerribben-Wieden

Lunch en huifkartocht Paasloo
Op dinsdag 11 juni brengen wij een bezoek aan Paasloo en omgeving. Paasloo ligt in Overijssel, aan de rand van Nationaal Park de Weerribben en op de grens met Friesland. We beginnen de dag om 12.30 met een gezamenlijke koffietafel met kroket in restaurant ’t Binnenhof te Paasloo (Binnenweg 12, tel.0561-452992). Vervolgens maken wij vanaf 13.30 een huifkartocht van ongeveer anderhalf uur door de prachtige omgeving met uitleg over het natuurlijk erfgoed van een lokale gids. Wij eindigen weer bij restaurant ’t Binnenhof, waar wij onder het genot van een drankje nog even napraten. 

U kunt aan deze tocht deelnemen door uiterlijk 10 mei €17,50 p.p. over te maken naar de penningmeester (zie Regio gegevens) o.v.v. ´Tocht Paasloo´. Voor introducés geldt een bedrag van €20 p.p. Lunch, huifkartocht en het drankje achteraf zijn bij deze bedragen inbegrepen. Zoals altijd zijn ook leden uit andere Voeksregio´s (en hun partners) van harte welkom. Let op: het maximum aantal deelnemers voor deze tocht is 20, dus meld u snel aan. Heeft u speciale dieetwensen? Geef dit dan tijdig door aan de activiteitencoördinator (zie Regio gegevens). 


Vooruitblik  
 

Dinsdag 13 augustus

Minigolfen. Locatie: Veluws Eethuis, Wissel

Woensdag 11 september

Wandeling omgeving Vorden

Dinsdag 8 oktober

Lezing Erik Werner over Istanbul

Donderdag 14 november

Bezoek aan Woudagemaal Lemmer

Dinsdag 17 december

Kerstdiner Epe

 

Voor alle activiteiten geldt: als u graag een lift wilt van of naar een activiteit, of als u anderen een lift kunt geven, meld u dit dan tijdig (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 12048829). Wij zullen vervolgens proberen e.e.a. te coördineren.