Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Apeldoorn

apeldoorn header foto

DE DINSDAGEN 2019 - 3

Uitgave van Voeks Regio Apeldoorn
Voorzitter: Désirée Brakenhoff , tel 06-12048829, voorzitter/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris: Jan Westerduin, tel 0575-469716, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester: Erik Nijhoff, tel 06-57560097, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
IBAN: NL08 INGB 0003 6259 30 t.n.v. VOEKS regio Apeldoorn,
Welzijnswerk: Arie Helmsing, tel 0575-843052, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Activiteiten (ad interim): Désirée Brakenhoff, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie lezingen: de Rank, Torenstraat 15, 8171 CP, Vaassen (Gemeente Epe), tel: 0578-571247

Lezing over diepe boringen

Op donderdag 11 april geeft dr. ir. Ivo Stulemeijer een lezing getiteld ́Diepe boringen in onze aarde: Techniek & Mogelijkheden ́. De techniek van het boren in onze aarde is ontwikkeld voor de winning van olie & gas, maar opent tegelijkertijd mogelijkheden voor de winning van hernieuwbare energie zoals aardwarmte.
Boren is duur en complex en zeker niet zonder gevaren. In deze presentatie wordt gepoogd een inzicht te geven in de voortschrijdende techniek van het boorproces en hoe de daaraan verbonden uitdagingen tot aanvaardbare proporties terug te brengen.

De lezing begint om 14.00 en wordt gehouden in ‘de Rank’, Torenstraat 15, teVaassen. De toegang is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. In de pauze en na afloop biedt Voeks u een drankje aan. Na afloop bestaat de gelegenheid om te dineren met de dinerclub


Het Gelders Orkest met Maestro Jules

Op zaterdag 11 mei gaan wij naar een concert van Het Gelders Orkest. De avond isopgebouwd aan de hand van een vaste formule, ‘Maestro Jules Onthult’. Voor depauze onthult dirigent Jules van Hessen de geheimen van een bepaald klassiek meesterwerk, in dit geval ‘Sheherazade’ van Rimski-Korsakov, en speelt het orkest belangrijke fragmenten uit dit werk. Na de pauze wordt het complete stuk gespeeld.

Kaarten kunt u bestellen door vóór 10 april €12,50 per persoon over te makennaar Voeks regio Apeldoorn (voor rekeningnummer zie colofon) onder vermelding van ́Het Gelders Orkest ́. Ook graag even een mailtje aan de activiteitencoördinator, Désirée Brakenhoff.

De aantrekkelijke toegangsprijs is een gevolg van 50% korting op de reguliere prijs, ons aangeboden door Het Gelders Orkest. De garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Na afloop van de avond biedt Voeks u nog een drankje aan. Dit concertbezoek is een gezamenlijke activiteit van de Regio ́s Apeldoorn, Twente en Arnhem. Meld u zich snel aan, want het aantal kaarten dat voor Voeks is gereserveerd, is beperkt. Aanvang: 20.00. Locatie: Musis Sacrum, Velperbinnensingel 15 te Arnhem, tel. 026-3720720. Parkeren: Parkeergarage Musis, Velperbinnensingel 2 te Arnhem.

Het Gelders Orkest. Foto: René Knoop

Het Gelders Orkest

 

 

Vooruitblik

Dinsdag 11 juni

Bezoek aan Weeribben-Wieden

Dinsdag 13 augustus

Minigolfen. Locatie: Veluws Eethuis, Wissel

Woensdag 11 september

Wandeling omgeving Vorden

Dinsdag 8 oktober

Lezing Erik Werner over Istanbul

Donderdag 14 november

Bezoek aan Woudagemaal Lemmer

Dinsdag 17 december

Kerstdiner Epe

Voor alle activiteiten geldt: als u graag een lift wilt van of naar een activiteit, of als u anderen een lift kunt geven, meld u dit dan tijdig (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 12048829). Wij zullen vervolgens proberen e.e.a. te coördineren.