Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Apeldoorn

apeldoorn header foto

 

Dinsdag 14 april 2020, 14:00

Op 14 april a.s. zullen dr. Gert Landeweerd en ing. John Hooftman een lezing geven over het spectaculaire Prelude FLNG project, dat in 2011 offshore Australia van start ging. De Prelude produceerde in juni 2019 de eerste lading LNG. Voor de pauze zal de heer Landeweerd ingaan op de exploratie en productie aspecten van het project. Dit gedeelte van de lezing omvat een inleiding over Australië, Shell en Woodside in Australia, een overzicht van de olie- en gasvelden, de regionale situatie en de noodzaak voor export. Na de pauze behandelt John Hooftman de maritieme aspecten en FLNG. Hij bespreekt de omzetting van gas naar LNG en gaat tevens in op de bouw en het transport van Prelude, het grootste schip van de wereld.

De lezing wordt gehouden in de Rank, Torenstraat 15 te Vaassen (0578-571247) en begint om 14.00. De toegang is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. In de pauze en na afloop biedt Voeks u een drankje aan. Aan het einde van de middag bestaat de gelegenheid om te dineren met de dinerclub.

Heeft u een lift nodig of kunt u anderen een lift geven? Neem dan contact op met de activiteitencoördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06 12048829).