Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Apeldoorn

apeldoorn header foto

Op donderdag 11 juni staat een bezoek aan het Zandsculpturenfestijn in Garderen gepland. Dit uitje is in 2019 op de tweede plaats geëindigd bij de verkiezing van het leukste uitje van Gelderland die door de ANWB werd georganiseerd. Het Zandsculpturenfestival is een jaarlijks terugkerende publiekstrekker die in de Beeldentuin in Garderen wordt gehouden. In de Beeldentuin, die eveneens toegankelijk is, is een groot assortiment tuin- en woondecoraties te zien. Het Zandsculpturenfestijn heeft dit jaar als thema ‘’75 jaar bevrijding’’. Dit thema zal op treffende wijze door tal van internationale zandcarvers  worden uitgebeeld die al weken van tevoren ter plekke bezig zijn.  Er wordt gewerkt met speciaal rivierzand dat hoekig is en niet kan glijden zoals strandzand doet. De carvers werken over heel de wereld aan hun ‘zandkastelen voor volwassenen’ en vaak hebben ze hun eigen specialiteit. Zo is de een meester in het carven van gezichten en maakt een ander bij voorkeur gebouwen. 

      Carver aan het werk     Radio Oranje

We starten om 12.30 met een lunchbuffet. Het buffet bestaat uit een kopje soep,  diverse broodsoorten, vleeswaren, kaas en zoet beleg, een kroket, huzarensalade en koffie,thee of melk. Hierna kan iedereen op eigen gelegenheid de tentoonstelling en de Beeldentuin bezoeken. Een bezoek aan de Zandsculpturen duurt gemiddeld 2 à 2,5 uur, hoewel sommigen er langer verblijven. Het Zandsculpturenfestijn is te vinden aan de Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT Garderen. Er is gratis parkeergelegenheid. Het gehele terrein is rolstoeltoegankelijk. Wie met openbaar vervoer uit Apeldoorn komt neemt bus 102 richting Amersfoort. Bij busstation Wittenberg overstappen op 112 richting Nunspeet of 107 richting Putten. Eerstvolgende halte (Hooiweg) uitstappen en vervolgens 250 meter lopen.

Wie deel wil nemen aan dit bezoek, maakt vóór 1 juni € 23,00 p.p. over (niet-leden betalen € 25,00) op rekeningnummer NL08 INGB 0003625930 t.n.v. Voeks te Apeldoorn o.v.v. ‘Zandsculpturenfestijn’.

Dit bedrag is inclusief de entree en uiteraard is het drankje na afloop voor rekening van Voeks.

Heeft u vervoer nodig? Laat het de activiteitencoördinator (zie Regio gegevens) weten.