Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Het Noorden

header home page


 

WILDERNIS IN DRENTHE 968x451


Op donderdagmiddag 15 november 14:00 uur (zaal open 13:30) verzorgen de bekende natuurfilmers Henk en Janetta Bos een presentatie met vertoning van hun film Wildernis in Drenthe. Dit is de eerste film die zij op groot formaat hebben opgenomen, zodat de film zelfs op bioscoopformaat vertoond kan worden.

WILDERNIS IN DRENTHEZij zullen de film voor ons vertonen in Diner-Cafe Bussemaker (Zuiderhoofdstraat 1, 7875 BW Exloo). Het aantal plaatsen is beperkt dus meldt u zich zo snel mogelijk aan via het aanmeldformulier. Mocht het aanmelden niet lukken via de web site dan kunt u als noodoplossing een mailtje sturen naar of telefonisch contact opnemen met Lia Reneman (zie ons colofon in Voeksnieuws of de pagina Regio Bestuur). Aan deze lezing met film zijn verder geen kosten verbonden voor Voeksleden.

Dit zeggen de makers Henk en Janetta Bos zelf over hun film: 

Wildernis in Drenthe is bijna geheel opgenomen in het Drents-Friese Wold en het Hart van Drenthe. De film schetst een schitterend beeld van gebieden waar avontuur en wildernisbeleving hand in hand gaan. De productie nam ruim tweeënhalf jaar in beslag en in die periode werden veel dieren voor langere tijd gevolgd in de meest ruige natuur van Drenthe. De Drentse natuur krijgt inmiddels nieuwe kansen om haar eigen grillige wegen te kiezen. Geheel op eigen krachten en hier en daar in samenwerking met de mens.
Wildernis in Drenthe geeft al een gul voorproefje van wat ons in de toekomst aan avontuurlijke wildernisbeleving te wachten kan staan...

Voorfilm ... via deze link kunt u zelf al een ruim 2 minuten durende voorfilm bekijken op Youtube. Voor nog meer informatie over de film kunt u terecht op de web site van de makers van de film.