Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Het Noorden

header home page


 

Geannuleerd ivm coronamaatregelen.

Op woensdag 27 mei voert de wandeltocht ons naar een bijzonder stukje Drenthe: het Hollandscheveld. Menigeen zal deze plaats nog associëren met de boerenprotesten uit de jaren 60, die boer Koekoek nog beroemd hebben gemaakt.

Wellicht heeft dat bijgedragen aan een beeld dat er in Hollandscheveld weinig is te beleven, maar niets is minder waar. Er ligt een prachtig recreatiegebied met veel bossen die behoren tot de oudste van Drenthe. Na de vervening in de loop van de 19e eeuw is wel geprobeerd om het gebied in cultuur te brengen, maar dat is mislukt omdat de grond te nat en te schraal bleek te zijn. Deze oude bossen, op een natte, zure ondergrond, zorgen voor een unieke vegetatie. Dat maakt deze voorjaarswandeling echt bijzonder. Houdt er daarom bij de keuze van uw schoeisel rekening mee dat de paden sompig kunnen zijn.

De wandeling begint om 10.00 uur met koffie en cake in zalencentrum Schoonhoven, Marten Kuilerweg 47, 7913 XG Hollandscheveld. Een half uurtje later gaan we dan met onze vaste gids Jaap Copper op pad. De wandeling duurt anderhalf à twee uur. Terug bij zalencentrum Schoonhoven zal daar een lichte lunch worden geserveerd. De eigen bijdrage voor deze wandeling is €8,- p.p.
Ook voor deze activiteit geldt dat u zich kunt aanmelden via onze aanmeldpagina.

NB: vanzelfsprekend is deze activiteit ook onderhevig aan mogelijke coronamaatregelen die de overheid neemt of adviseert.