Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Twente

header2


Bezoek vliegveld Twente  op 19 juni 2019.

Deze wandeling is afgelast vanwege de voorspelling van een buitentemperatuur van 31gr.C en het noodweer dat om ongeveer 16 uur verwacht wordt.

De tekst van deze wandeling is anders dan in het Voeksnieuws staat. Ook is het geschikt voor rollators, dus leest onderstaande tekst.

Er wordt na Pinksteren aan de Vliegveldweg gewerkt. Lees informatie hierover door op onderstaande link te klikken.

https://www.tubantia.nl/hengelo/vliegveldstraat-maanden-afgesloten-veiligheid-heeft-de-hoogste-prioriteit~a4802a46/

De plek waar wij ontvangen worden is Vliegveldweg 345, 7524 PT Enschede.(Lonneker) Op de A1 neemt u afslag 33. Via  de Enschedesestraat (N733) en dan via de Oude Deventerweg bereikt u het.  

14.00 uur – Ontvangst met koffie/thee
 http://www.vliegbasistwenthe.info/kaart 

Met een gids wandelen wij langs de historische vlieggebouwencluster van het vliegveld. Dit is een wandeling die de organisatoren binnenkort voor het eerst aanbieden. Voeks zou dan de primeur krijgen. De wandeling voert langs vliegtuigshelters, bunkers, verkeerstoren, brandweer en een hangar. De tocht gaat volledig over gladde verharding. Het is met rollators wel mogelijk deze wandeling te doen mits het tempo van de groep gelijk blijft. Deze tocht zal ca. 1,5 uur duren. Dit terrein is normaal gesproken niet toegankelijk.

Bij de wandeling zal tekst en uitleg  bij objecten gegeven worden met gebruik van foto’s en kaartmateriaal.
  

Vliegveld Twente         

  1. Spottershill, 2. Doppler, 3. Schietbaan / Herinneringspad, 4. Graf Blijdenstein, 5. Parallax,
  2. Gefechtsstand, 7. Betonschotsen, 8. Vooroorlogse vliegveld/uitkijktoren, 9. Splitterbox, 10. Hof Espelo.

De kosten zijn € 7.- voor Voeksleden en € 8.- voor niet-Voeksleden.

Als u hieraan wilt deelnemen vraag ik u dit bij mij kenbaar te maken vóór 5 juni via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of indien dit niet mogelijk is, dan telefonisch 0546 - 49.29.44.

De kosten kunt u overmaken op de rekening van de penningmeester van Voeks regio Twente  NL62 ABNA 0549 0097 44 met vermelding  Vliegveld Twente. Op onze website http://www.voeks.nl/twente  kunt U ook andere informatie over onze Voeksregio vinden.