Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Twente

header2


Lezing “White man, niet doen!” op 20 november 2019 door Mw. Annelies Kok.

Op 20 november 2019 zal Mw. Annelies Kok een lezing geven over haar debuutroman “White man, niet doen!”. 

De locatie is: restaurant Kampkuiper, Almeloseweg 113-115, 7615 NA Harbrinkhoek(Almelo).

tel: 0546-62.99.62 

14.00 uur - 14.15 uur        Koffie/thee

14.15 uur - 15.00 uur        Lezing

15.00 uur - 15.15 uur        Pauze, drankje en snack

15.15 uur - 16.00 uur        Lezing

Mw. Annelies Kok schrijft het volgende over haar lezing. 

Mijn debuutroman White man, niet doen! , verschenen in november 2017, speelt zich af gedurende de jaren tachtig van de vorige eeuw in Port Harcourt, Nigeria. Ik heb daar in die periode een aantal jaren gewoond, toen ik mijn man vergezelde die daar voor Shell werkte.

De roman is fictie, maar gebaseerd op mijn ervaringen in deze periode. Het schetst een goed beeld van het land, gezien door de ogen van een expat. Wonend in een beveiligd kamp, met daaromheen een wereld van armoede, chaos en corruptie. De hierboven genoemde reacties spreken van een grote herkenbaarheid van het leven als expat in Nigeria.

 In het boek wordt beschreven hoe twee jonge Europese vrouwen zich proberen te handhaven in deze wereld. De ene vrouw is Judith, een jonge Nederlandse  vrouw die haar man vergezelt naar Port Harcourt. Hoe zij in het Shell-kamp moeite heeft haar eigen identiteit te behouden.

De andere vrouw is Francesca, een Engelse weduwe van een Nigeriaan. Zij komt in de problemen omdat haar schoonfamilie, volgens de lokale traditie, haar kinderen claimt.

De levens van de twee vrouwen verstrengelen als Francesca hulp zoekt bij Judith, op de vlucht voor haar schoonfamilie. Judith en haar man besluiten Francesca te helpen. Dit heeft voor iedereen ingrijpende gevolgen.

Ook vertel ik wat over Nigeria, Biafra en Boko Haram. (einde citaat)

Aan de lezing zijn geen kosten verbonden.

Als u hieraan wilt deelnemen vraag ik u dit bij mij kenbaar te maken vóór 6 november via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of indien dit niet mogelijk is, dan telefonisch 0546 - 49.29.44.

Op onze website http://www.voeks.nl/twente   kunt U ook andere informatie over onze Voeksregio vinden.