Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Twente

header2


Bezoek op 19 februari aan het Museum het Palthehuis in Oldenzaal.

U wordt verwacht op woensdag 19 februari om 14 uur, Marktstraat 13, 7571 ED Oldenzaal, tel: 0541-513482 https://palthehuis.nl/  

14.00 uur - 14.30 uur . U wordt ontvangen met koffie/thee en een plakje cake in Archeohotspot in het Koetshuis museum. Tijdens de koffie /thee wordt u door Voekslid Kees van Baaren vertelt over zwerfstenen, landschap, archeologie en opgravingen.

Van 14.30 uur tot ongeveer 15.30 uur volgt de rondleiding in het Palthehuis.

Naast het historisch woonhuis van de familie Palthe heeft het museum ook een uitgebreide stadscollectie van Oldenzaal inclusief een uitgebreide archeologische collectie. De vroegste archeologische vondsten uit de collectie stammen uit de bronstijd. Opgegraven urnenvelden op de ‘Thij’ wijzen op een vroege aanwezigheid van nederzettingen in het gebied in en rondom Oldenzaal. Opvallend genoeg zijn er weinig tot geen vondsten uit de Romeinse tijd gevonden in het gebied. Uit zowel de vroege als de late middeleeuwen is wel veel archeologisch materiaal gevonden. In deze tijd ontwikkelde Oldenzaal zich tot het kerkelijke centrum van Twente. Oldenzaal werd een belangrijke handelsstad en één van de Hanzesteden. Handel en later de daar bij behorende industrie, bleef tot ver in de twintigste eeuw een belangrijke bron van inkomsten voor de stad. In 2017 wordt in het Palthe Huis vorm gegeven aan een nieuwe vaste presentatie over de stad

De kosten zijn € 8.- voor Voeksleden en € 10.- voor niet-Voeksleden. Voor de rondleiding wordt een speciale groepsprijs berekend, waardoor museumkaarthouders dit ook moeten betalen.Bij privé bezoek geldt deze kaart wel.

Als u hieraan wilt deelnemen vraag ik u dit bij mij kenbaar te maken vóór 5 februari via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of indien dit niet mogelijk is, dan telefonisch 0546 - 49.29.44.

De kosten kunt u overmaken op de rekening van de penningmeester van Voeks regio Twente NL62 ABNA 0549 0097 44 met vermelding Palthehuis Op onze website http://www.voeks.nl/twente   kunt U ook andere informatie over onze Voeksregio vinden.