Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Twente

header2


Gaat niet door.

 

Bustocht op 15 april naar vliegveld Teuge en Deventer.

Op woensdag 15 april gaan wij met een bus van ter Beek naar vliegveld Teuge en Deventer

Programma:

10.00 uur Vertrek vanaf de opstapplaats bij van der Valk hotel, Bornsestraat 400 7556 BN Hengelo.

We rijden naar Terwolde.

11.30 uur Bij restaurant Kriebelz wordt u verwacht voor het gebruik van een goed verzorgde koffietafel inclusief een kroket.

12.30 uur Na deze heerlijke lunch vervolgen we onze weg en rijden we via een prachtige route met gids naar vliegveld Teuge.

13.00 uur Rondleiding met gids.

Het in 1935 geopende vliegveld Teuge speelde zijn belangrijkste rol in de vaderlandse geschiedenis in 1945. Het toen 7-jarige prinsesje Beatrix landt met haar moeder Juliana en haar zusjes op vliegveld Teuge na de oorlogsjaren in Canada doorgebracht te hebben. Tegenwoordig is het International Airport Teuge één van de grote General Aviation vliegvelden in Nederland. Dat betekent dat het vliegveld gebruikt mag worden voor nationaal en internationaal luchtverkeer en is aangemerkt als officieel noodlandingsterrein. Luchthaven Teuge biedt tegenwoordig verschillende vormen van luchtvaart een veilig thuis. Denk hierbij aan lesverkeer, zakelijke taxi- en chartervluchten, fotovluchten en vluchten voor de overheid (politie, milieu-inspectie, tellingen van dieren, etc). Daarnaast geven rondvluchten en vluchten door privévliegers kleur en dynamiek aan het geheel. De echte waaghalsen kunnen op het vliegveld terecht voor een tandemsprong en zelfs een parachute cursus volgen. Tijdens de rondleiding over het vliegveld maakt u kennis met de verschillende activiteiten. U krijgt een ‘blik' achter de schermen van bedrijven, die met historische, huidige en toekomstige luchtvaart te maken hebben. De touringcar rijdt zelfs over start- en landingsbanen. Tevens kunt u plaatsnemen in een Boeing 737-800 vluchtsimulator voor de nodige uitleg en er is een collectie vliegtuigen te zien uit de Koude Oorlog.

14.30 uur We laten vliegveld Teuge achter ons en rijden naar Deventer.

15.00 uur Aankomst in één van de oudste steden van Nederland: Deventer. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het oudste stenen woonhuis in Deventer staat. Deventer is een prominente Hanzestad. Tijdens de Middeleeuwen kwamen er kooplieden uit heel Europa om deel te nemen aan de jaarmarkten. In deze periode is de huidige binnenstad ontstaan. Er zijn dan ook nog tal van monumenten die herinneren aan de Hanze. U gaat de stad ontdekken onder leiding van een deskundige gids. Deze laat u onder andere het oude handelshart van de stad met de Bergkerk, de prachtige koopmanspanden, een middeleeuws stratenpatroon en het stadsplein de Brink met het Waaggebouw zien.

16.00 uur Na deze stadswandeling heeft u enige tijd vrij om rustig rond te kijken in deze prachtige Hanzestad.

17.00 uur We laten Deventer achter ons en keren terug naar de opstapplaats.

18.00 uur Tenslotte volgt de thuiskomst bij het van der Valk hotel in Hengelo.

Bij aankomst bij van der Valk gaan degenen die zich hebben opgegeven voor het diner naar de eetzaal.

Er zijn tafels gereserveerd.

Wilt u hieraan mee doen dan vraag ik u dit vóór 25 maart bij mij te melden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Indien dit voor u niet mogelijk is, dan op tel: 0546 – 49.29.44 met vermelding en of u wel of niet aan het diner zult deelnemen.

Het diner wordt in het restaurant door u betaald. De kosten (berekend voor 30 pers.) voor de bustocht zijn voor Voeksleden € 42.- p.p. en voor niet-Voeksleden € 50.- p.p.

Dit bedrag kunt u overmaken op de rekening van de penningmeester van Voeks regio Twente NL62 ABNA 0549 0097 44, onder vermelding van Teuge en wel/of niet diner.

Op onze website http://www.voeks.nl/twente kunt U ook andere informatie over onze Voeksregio vinden.