Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Twente

header2


Aan deze busreis hebben 35 personen aan deelgenomen. Het was een gezellige en geslaagde dag.

Programma

08.30 uur Vertrek vanaf Hotel van der Valk te Hengelo. We rijden via een prachtige route over het landgoed van Twickel bij Delden om vervolgens via het “Kastelenstedeke” Diepenheim richting het oude vestingstad Lochem. Via Laren bereiken we het buitengebied van Almen, het Landgoed Ehzerwold om precies te zijn.

09.45 uur Aankomst bij de voormalige Dr. Jansenkliniek. In het stijlvolle restaurant kunt u genieten van een kop koffie met gesorteerd gebak. Degenen die dat wensen kunnen aansluitend even rondwandelen op deze meer dan mooie locatie.

10.30 uur We laten Almen achter ons en rijden door een onverwacht mooie omgeving min of meer parallel aan het Twentekanaal richting de oude IJssel- en Hanzestad Zutphen. Nadat we de IJssel zijn overgestoken bereiken we geleidelijk de Veluwse hoogten.

11.45 uur Aankomst in de omgeving van Hoenderloo waar we onze gids ontmoeten. Onder leiding van deze deskundige natuurgids start een circa 1¼ uur durende rondrit door de Kroondomeinen. We rijden een schitterende route in de omgeving van Apeldoorn, Uddel en Elspeet waarbij met name de band met de Oranus aan de orde zal komen. Daarnaast komt u veel over de natuur in het algemeen en over de Veluwe in het bijzonder aan de weet.

13.00 uur Na terugkeer in Hoenderloo wordt u bij een geheel in het groen gelegen restaurant verwacht voor het gebruik van een uitgebreide koffietafel inclusief een kroket.

14.00 uur Hoenderloo is gelegen aan de rand van het Nationale Park “De Hoge Veluwe”. Dit park kent een drietal ingangen waaronder die bij Hoenderloo. Via deze ingang rijden we het uitgestrekte park binnen. Via een mooie route rijden we naar het Kröller Müller museum dat onder andere bekend is van de uitgebreide collectie werken (278 stuks) van Vincent van Gogh. Daarnaast zie u er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan, en organiseert het museum bijzondere tijdelijke tentoonstellingen. In de beeldentuin, een van de grootste van Europa, geniet u van beelden én van de natuur. Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars, van Auguste Rodin tot Henry Moore, van Uan Dubuffet tot Joep van Lieshout. Voor liefhebbers van architectuur is er het museumgebouw van Henry van de Velde en Wim Quist, en in de beeldentuin het Rietveldpaviljoen en het Van Eyckpaviljoen.

14.15 uur Na de aankomst bij het Kröller Müller museum kunt u dit museum op eigen gelegenheid gaan bezichtigen. De collectie van het museum is afkomstig van mevrouw Kröller Müller. Zij was behalve een natuur

liefhebber ook een groot liefhebber van kunst. Doordat zij notarieel had vastgelegd dat de collectie nimmer uiteen mocht vallen kon na het faillissement van het zakenimperium van de familie Kröller Müller geen

partij gevonden worden die de gehele collectie wilde kopen. Men heeft daarom besloten de schilderijen onder te brengen in een Rijksmuseum. Na de bezichtiging van het museum kunt u ter plaatse enige tijd doorbrengen of zich per touringcar of per witte fiets naar het Museonder begeven. Dit ‘s werelds eerste ondergrondse museum werd geopend in 1992 en richt zich speciaal op de Veluwse flora en fauna. Op geringe afstand van het Museonder bevindt zich restaurant “de Koperen Kop”.

17.00 uur We verlaten het Nationale Park en keren terug naar Twente.

18.30 uur Tenslotte volgt de thuiskomst in Hengelo

Kosten zijn incl. entree Nationale Park “Hoge Veluwe” en entree Kröller Müller museum voor Voeksleden € 48,50 p.p. (met museumkaart € 41.- p.p.) en niet-Voeksleden € 59.- p.p.(met museumkaart € 50,50 p.p.) U kunt zich opgeven bij Hans Freiboth en dat kan tot 2 juni, tel: 0546 – 49.29.44 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dit bedrag kunt u overmaken op de rekening van de penningmeester van Voeks regio Twente  NL62 ABNA 0549 0097 44. Op onze website http://www.voeks.nl  klik dan op  regio Twente , kunt U ook andere informatie over onze Voeksregio vinden.