Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Het Zuiden

De oud-collega's wonend in Zeeland hebben het elke tweede dinsdagochtend van de maand in Goes. Voor de in West- en Midden-Brabant wonende VOEKS-leden is het elke eerste woensdagochtend van de maand in Zevenbergen. Maar het bestaat nog niet voor Oost-Brabant en Limburg: een soos, een gelegenheid om elkaar ongedwongen te ontmoeten en gezellig te  babbelen. Daar gaat Jo Janssen, onlangs verhuisd van Hoogeveen (Drenthe) naar Venray, verandering in brengen.

Na april heeft hij op elke eerste donderdagochtend van de maand een soos geregeld in "Het Wapen van Asten". Dat is een café-bowling in het centrum van Asten, een dorp gelegen aan de A67-snelweg tussen Eindhoven en Venlo, bij de kruising met de N266/612 tussen Weert en Helmond. De locatie is gekozen om voor zoveel mogelijk mensen de reisafstand niet te groot te maken; de doelgroep is ruim 250 Voeks leden die in Limburg en Oost-Brabant wonen, een kleine meerderheid ervan woont in Oost-Brabant.

In Zevenbergen heeft Jo gezien dat een ”kroeg” als ontmoetingsruimte erg plezierig is. Men kan aanschuiven aan een lange tafel, maar ook een zitje kiezen of aan de bar gaan ”hangen". Het Wapen van Asten is normaliter ’s morgens dicht, maar men gaat graag open voor de VOEKS-soos die zal zijn vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur - we hebben dan dus het rijk alleen.

De auto in de buurt parkeren gaat prima, de gemeente heft in het centrum geen parkeergelden. Er zijn wel de nodige zogeheten blauwe zones. Op donderdagochtend 3 mei is de eerste soos. Daarna volgen dit jaar 7 juni, 5 juli, 6 september, 4 oktober, 1 november en 6 december. Augustus zal worden overgeslagen,  want Het Wapen van Asten is dan gesloten i.v.m. de bouwvakvakantie. Men hoeft zich niet vooraf op te geven als men wilt komen en de enige kosten die men zal hebben, zijn die voor de eigen consumpties (er is geen zaalhuur o.i.d.).

Het bestuur van Voeks regio het Zuiden is heel blij met dit initiatief en zal de ‘opening’ van de sociëteit in Limburg/Oost Brabant op gepaste wijze mee vieren. 

Voor verdere vragen, opmerkingen en/of suggesties kan Jo Janssen rechtstreeks worden benaderd, via zijn e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoons 0478-855203 / 06-20886008.

Tot ziens op 3 mei aanstaande, nogmaals, ’s ochtends van 10 tot 12 uur - en vergeet de blauwe parkeerkaart niet!

Het adres van Het Wapen van Asten is Burgemeester Wijnenstraat 19, 5721 AG Asten.