Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Het Zuiden

een nieuwe App: de Vakantiedokter van Zilveren Kruis voor vragen over gezondheid en medische zorg op reis.

De Vakantiedokter is een medisch expert waarmee u bijvoorbeeld, als u twijfelt, gewoon in het Nederlands kunt overleggen of u naar een arts of ziekenhuis moet gaan in uw vakantieland of dat u kunt wachten tot u thuis bent. De Vakantiedokter is vanaf nu te bereiken via een handige app.

De Vakantiedokter is een service voor op reis, waarmee Zilveren Kruis u met raad en daad bijstaat. Met de handige app vraagt u nu nog makkelijker advies. Als u niet zeker weet of u naar een arts of ziekenhuis moet gaan tijdens uw vakantie, is het fijn dat u even kunt overleggen met een medisch expert in uw eigen taal. Deze app is met name handig omdat er een foto meegestuurd kan worden. Aan de telefoon is het vaak lastig om uit te leggen hoe iets (bijvoorbeeld uitslag) eruit ziet of welk medicijn u heeft gekregen. Een foto geeft in zo’n situatie meer duidelijkheid.

Ook kunt u advies vragen voordat u op reis gaat, bijvoorbeeld wanneer u antwoord wilt op de vraag of vaccinatie nodig is voor uw vakantiebestemming. Uit onderzoek dat Gezondopreis.nl liet uitvoeren door TNS NIPO is gebleken dat bijna een half miljoen Nederlanders op reis gaat naar bestemmingen waar gezondheidsrisico’s voorkomen, denk aan Turkije, Egypte, Kroatië en Marokko, maar zich niet laat vaccineren.

Daarnaast weten we uit onderzoek dat bij 1 op de 10 vakanties geen reisverzekering wordt afgesloten. Als u goed verzekerd op reis wilt, is het verstandig om naast uw basisverzekering ook een reisverzekering met module medische kosten af te sluiten. Zorg in het buitenland is namelijk vaak duurder dan in Nederland en met uw basisverzekering krijgt u alleen de zorg vergoed tegen het Nederlandse tarief. Met een reisverzekering met module medische kosten of een aanvullende zorgverzekering, voorkomt u dat u de extra kosten, als u zorg nodig heeft in het buitenland moet bijbetalen. En het kan om honderden, soms duizenden euro’s gaan.

De Vakantiedoker App is gratis te downloaden via www.zilverenkruis.nl of via de App store of Google Play. De app is beschikbaar voor Android en iPhone. Na het downloaden worden een paar vragen gesteld over uw vakantie zodat, als er onverhoopt iets aan de hand is, de Vakantiedokter al weet waar u met wie bent en u daardoor sneller een goed advies krijgt. Ook ontvangt u tips afgestemd op uw vakantiebestemming. Als er Wi-Fi beschikbaar is op uw vakantieadres, kost het u verder niets.

vakantiedokter

Hoe werkt het?

• Download de app via de App store of Google Play

• Meldt u aan. U vult op de website een aantal gegevens in en u ontvangt een activatiecode. Beantwoord 4 vragen over uw komende vakantie

• Vul de activatiecode in op de app en kies uw toegangscode.

• U ontvangt tips en kunt direct appen met de Vakantiedokter, vooraf en tijdens uw vakantie.