Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

banner 5 2 1200px rounded v2


743070 EAD1 0994 small

Klik op de foto voor meer afbeeldingen

Van 2 t/m 6 oktober vond voor de vierde keer het Generation Discover Festival plaats, dit keer niet meer op het Malieveld in Den Haag maar in Rotterdam Ahoy. Burgemeester Aboutaleb opende woensdag 2 oktober samen met Marjan van Loon, President-Directeur Shell Nederland, Sebastiaan Smit, Directeur Jet-Net & TechNet en Amito Haarhuis, Directeur Rijksmuseum Boerhaave, het Festival, waarna ze de organisatie overlieten aan de staf en talloze ambassadeurs alsmede een dertigtal Voeksleden die als Generation Discover ambassadeurs optraden.

Het Generation Discover Festival was dit jaar grootser opgezet dan ooit. Meer dan 30 partijen sloegen de handen ineen om jongeren tussen de 8 en 14 jaar kennis te laten maken met de wondere wereld van wetenschap en technologie. En dat is gelukt! 35.000 bezoekers, waaronder een recordaantal van ruim 300 schoolklassen met zo’n 13.000 leerlingen zijn tijdens dit gratis vijfdaagse evenement op ontdekkingsreis gegaan in de wereld van morgen.

Naast het Generation Discover festival werd in september aan de deelnemende scholen ook een lesprogramma aangeboden. Veel leerlingen hebben daaraan deelgenomen. Het lesprogramma bestond onder andere uit een gastles over energie. Ook Voeksleden hebben deze gastlessen gegeven op een aantal scholen.