Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Twente

header2


Op onderstaande link kunt u een video zien hoe de riviercruise van 1 - 8 september 2012 door de Voeks-deelnemers is beleefd.

Riviercruise 2012

 

 Deze onderstaande riviercruise is uitstekend verlopen. Er waren 54 Voeks deelnemers.

Neckar riviercruise voor Voeksleden van 5 juni 2013 t/m 14 juni 2013.

De riviercruise naar Basel met de Switzerland II gaat vanwege te weinig belangstelling niet door. Ik had het schip gecharterd (daarom een grote korting) voor een deelname van 85 personen. Dat is niet gehaald. Hiervoor is in de plaats gekomen de cruise met de Switzerland II naar de Neckar. De meeste deelnemers aan de Baselcruise hebben nu voor de Neckarcruise gekozen.

Programma is:

Dag 1.

Vandaag begint uw cruise bij uw eigen voordeur.. tussen 13-15.00 uur wordt u thuis opgehaald door de taxiservice van Select Voyages en wordt u naar Arnhem gebracht voor een geweldige cruise aan boord van onze Switzerland II. Rond 18.00 uur gaan de trossen los en laten we Nederland achter ons en vertrekken we naar Duitsland. We gaan terug in de geschiedenis en maken ons op voor een reis door de Middeleeuwen.

Dag 2.

Na het ontbijt meren we aan in Keulen. Hier blijven we de gehele dag zodat u voldoende de tijd heeft om deze prachtige stad te ontdekken. Een stad met een roemrijk Romeins verleden waarvan de Gotische Dom, het herkenningspunt van Keulen, letterlijk het hoogtepunt genoemd mag worden.

De Deutzer- en de Hohenzollernbrug omlijsten de oude Keulse stadswijk met kleurrijke huizen en gezellige winkelstraten. Aan het einde van de middag, rond 18.00 uur zal het schip weer vertrekken naar Königswinter waar we rond 22.00 uur zullen aankomen en overnachten.

Optionele excursie: Bustour en wandeling o.l.v. een NL sprekende gids 

Dag 3.

Al vroeg in de morgen is het schip vertrokken, en zullen wij rond het middaguur een eeuwenoude legende passeren, de Loreley. Deze 132m hoge rots geeft het smalste punt van de rivier aan en heeft in het verleden volgens de legende van de zingende nimf diverse schepen in grote moeilijkheden gebracht. Luistert u goed, misschien hoort u haar nog zingen als we de bocht maken langs het standbeeld…

Rond 15.30 uur zullen we aankomen in het pittoreske stadje Rüdesheim. De populaire Drosselgasse met zijn wijnhuizen en het Siegfried’s Musikkabinett mogen in uw bezoek niet ontbreken, evenals een ritje met de kabelbaan waarbij u een prachtig uitzicht heeft over de kronkelende rivier en de enorme wijnvelden. Hier blijven we overnachten.

Optionele excursie: Bimmeltrein, bezoek muziekkabinet en een wijnproeverij 

Dag 4.

Tijdens het ontbijt geniet u volop van de prachtige panorama’s die aan u voorbij glijden.. Inmiddels zijn we aangekomen op de Neckar en bevindt zich in een groot openluchtmuseum. Als enige rivier heeft de Neckar geen industriefunctie, puur natuur is de kracht van deze parel. Door de vele bruggen en sluizen, soms heeft het schip slechts enkele centimeters ruimte, is deze rivier spectaculair om over te varen maar is soms ook het zonnedek gesloten voor een aantal uren omdat we anders simpelweg niet onder de bruggen door passen. Burchten, kastelen, afgewisseld met beboste heuvelen kronkelt de rivier door het glooiende landschap richting Mannheim waar u na de lunch arriveert. Mannheim, ook wel Quadratestadt genoemd dankt deze bijnaam aan de aanleg van de binnenstad volgens een schaakbordpatroon, waarbij de huizenblokken, de zogenaamde Quadrate, genummerd zijn volgens een bepaald systeem. Straatnamen komen in de binnenstad bijna niet voor. Wij blijven hier overnachten.

Optionele excursie: Kasteel Schwetzingen 

Dag 5.

Een indrukwekkende dag vandaag, we passeren deze ochtend maar liefst 6 sluizen om na de lunch te arriveren in Eberbach. Een stad vol traditie en historie, de schilderachtige plekjes in de romantische binnenstad worden afgewisseld met een zuidelijke flair van terrassen en straatcafés. Een middeleeuwse stad waar de tijd heeft stilgestaan..

Optionele excursie: Stadswandeling o.l.v. een gids 

Dag 6.

Na het ontbijt vertrekken we richting Neckarsteinach. Wederom zullen we een aantal sluizen passeren om tijdens de lunch al aan te komen in de Vier-Burchten-Stad. Gelegen in de Neckar Vallei en beroemd om zijn vier burchten met pittoreske straatjes is een bezoek aan deze stad net een reis met een tijdscapsule door de Middeleeuwen. Rond 18.00 uur vertrekken we naar Heidelberg waar we na het diner zullen aankomen.

Optionele excursie: Bezoek aan het natuurpark Odenwald, de stad Erbach en Michelstadt. 

Dag 7.

Vandaag bezoeken we de oudste universiteitsstad, Heidelberg. Jaarlijks inspireert deze stad miljoenen mensen van over de hele wereld. Vele dichters vonden hier hun inspiratie, de oude stadswijk brengt het verleden tot leven en het Heidelberger Kasteel dompelt u onder in de wereld van Ridders en Jonkvrouwen. Rond 17.00 uur gooien we de trossen weer los.

Optionele excursie: Bezoek aan het kasteel Heidelberg met de Bergbahn o.l.v. een gids. 

Dag 8.

Wanneer u ontwaakt zijn we onderweg naar Koblenz waar we na de lunch zullen aankomen.

De stad wordt, door zijn strategische ligging op de kruising van de Rijn en de Moezel, ook wel Deutches Eck genoemd. Een hoogtepunt is Burg Ehrenbreitstein, na Gibraltar de grootste rotsvesting van Europa. De oude stadskern ademt historie uit, de vele pleinen en fonteinen maken deze stad tot een van de gezelligste om doorheen te slenteren.

Optionele excursie: Stadstour Koblenz en bezoek aan het kuuroord Bad Ems. 

Dag 9.

In de ochtend varen we naar Düsseldorf waar we na de lunch aankomen. Deze cultuur -en modemetropool biedt een keur aan mogelijkheden. Winkelboulevard Königsallee, moderne Gehry gebouwen, de mediahaven en de oude stadswijk Altstad zorgen ervoor dat u zich eindeloos kan vermaken vandaag. Tijdens het Captain’s Diner vertrekt het schip in de avond voor de laatste tocht, naar Nederland.

Optionele excursie: Stadstour o.l.v. een gids 

Dag 10.

Bij het ontwaken liggen we weer aan de Rijnkade in Arnhem. Na het ontbijt nemen we afscheid en staan de taxi’s klaar om u weer naar huis te brengen.

De Voeksprijs(korting) van een hut is per persoon:

Emerald single € 999.-, alleengebruik € 1249.-, double € 999.-, mini-suite € 1229.-,

Ruby double € 1199.-,alleengebruik  € 1499.-, mini-suite € 1329.-, suite € 1699.-

Drankenpakket € 12,50 p.p. per dag.

Het vervoer van en naar huis tot het schip is gratis. Normaal betaalt u  85.- p.p.

De prijs is inclusief btw, volpension, welkomstcocktail, afternoon tea, late night snack, Captains Diner, live entertainment, Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens de cruise.

Opgave kunt U richten bij Select Voyages, De Houtakker 36, 6681 CW Bemmel. 
Tel: 048 – 145.1615,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Openingstijden: Ma-vr: 08.30 uur - 17.00 uur.

Inlichtingen bij Select Voyages of  Hans Freiboth (activiteiten-coördinator Voeks Twente), tel. 0546-492944 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.