Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Rijnmond

Winterexpositie Voeks schilder- en tekenclub in de Zonnehuisgroep Vlaardingen

Op 9 december 2017 werd de Winterexpositie van de schilder- en tekenclub van Voeks Rijnmond feestelijk geopend.  Even voor 11.00 uur was de brasserie van het Zonnehuis al behoorlijk gevuld met bewoners en gasten. Na een kopje koffie of thee genoten te hebben, heette  Siem Kattestaart - lid van de schilderclub - iedereen  van harte welkom.

Activiteitenleider Kees van der Giessen had speciaal voor deze gelegenheid  een kerstlied gecomponeerd.  Dit lied werd ten gehore gebracht door een eenmalig geformeerd koor dat uit 12 leden van de schilderclub bestond. Het koor werd op gitaar begeleid door Kees en zijn dochter Annelene.  

Vervolgens zong Annelene nog enkele liederen met eigen gitaarbegeleiding, dit deed ze prachtig en met passie. Iedereen genoot er zichtbaar van. Hier en daar vloeide een traantje. Na afloop van het gezang werden enkele boeketten uitgedeeld aan degenen die de organisatie van deze Winterexpositie mogelijk hebben gemaakt.  

Na afloop konden de schilderijen, die zowel in de brasserie als in de gang op de begane grond opgehangen waren, bewonderd worden. Er werd nog wat nagepraat en hier en daar kennisgemaakt met elkaar. Er hing echt een warme en gezellig sfeer.

De expositie is nog tot 9 januari 2018 te zien in de Zonnehuisgroep, Dillenburgsingel 5 te Vlaardingen.

Vanwege de lichtval  van tl en andere lampen op de schilderijen zijn er slechts enkele gefotografeerd. Deze worden met toestemming  van de eigenaar op de website van Voeks en in de Nieuwsflits geplaatst.

Auteur: Guus Stoelinga

fotoknop