Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Rijnmond

Terugblik natuurwandeling Carnisse Grienden en Klein Profijt

Op donderdag 6 september 10 uur verzamelden we ons met 18 personen en wederom hond Bodar in de gezellige Brasserie “Rhoonse Polder” bij de golfbaan voor een wandeling van ongeveer 7 km door de Carnisse Grienden en het ruige natuurgebied “Klein Profijt”.

Na de koffie/thee, aangeboden door Voeks, gingen we op stap. We liepen langs de Oude Maas, door bos en langs broedgebied van allerlei watervogels naar natuurgebied Klein Profijt.

Daar mag je alleen maar op de paden lopen, want anders riskeer je wegzakken in de prut en dus natte voeten. Ook hier kon je wel zien dat er een grote droogte geweest is met nog steeds lage waterstanden. Onderweg zagen we een ree, dat voor ons op de loop ging in het dichte struikgewas.

Deze keer waren de weergoden ons weer gunstig gestemd. Het was zwaar bewolkt en de luchtvochtigheid was hoog, toch was het heerlijk wandelweer.

Ik heb de indruk dat we zo langzamerhand een gezellig vriendengroepje aan het worden zijn, want er werd heel erg veel gepraat!

Na afloop van de wandeling bleef bijna iedereen lunchen en napraten. Ik kijk weer terug op een geslaagde mooie wandeling, op naar de volgende.

Kees den Heijer

fotoknop