Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Rijnmond

Terugblik op Taptoe Delft 08-09-2018

 

Om 10.20 uur stapten de eersten van 45 deelnemers aan deze dagtocht in de bus in Puttershoek. Vervolgens werden in Hoogvliet en Vlaardingen de andere deelnemers opgehaald. Later voegden zich nog 3 deelnemers bij ons.

Het was een kort reisje naar Delft, maar voor de chauffeur moet het enkele zweetdruppels hebben gekost om ons zo dicht mogelijk bij het centrum af te zetten. Wat een crime om in Delft met de bus bij het centrum (Binnenwatersloot) te komen.

Van daar was het 10 minuten lopen naar de tribunes op de Markt. Daar was het begin van de Street Parade en presenteerden de deelnemende korpsen (maar ook niet deelnemende korpsen) zich aan het publiek. Aan het einde hiervan gingen we naar Bakker Suikerbuik voor de lunch. Helaas waren ze daar niet berekend op zo’n grote groep en moesten we gedeeltelijk binnen en buiten zitten. Fijn dat het niet regende en niemand in het water is gevallen! De lunch was eenvoudig, maar smakelijk en het dessert in de vorm van een cup cake met boter crème kon menigeen bekoren.

Hierna werd iedereen in de gelegenheid gesteld om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Aangezien het tevens Open Monumentendag was en er ook nog een brocante markt was, viel er genoeg te beleven.

Ook konden deelnemers een rondvaart maken of een lekker kopje koffie met gebak nuttigen bij Leonidas aan de Choorstraat. Het diner in het Boterhuis was geslaagd.

Om 20.00 uur nam iedereen plaats op een speciaal gereserveerd deel van de tribune, waarna we tot 23.15 uur een keur aan korpsen hun shows zagen uitvoeren. Het marcheren en musiceren maakte indruk. Nergens was er een botsing tijdens de meest ingewikkelde manoeuvres.

Om 23.40 uur werd de teugreis aanvaard en konden we terugblikken op een lange, maar zeer geslaagde dag. Dank aan Piet en Gerda, die dit alles weer hebben voorbereid.

Misschien tot ziens bij Taptoe Delft 2020.

Van dit evenement zijn foto’s gemaakt die, met toestemming, zijn geplaatst op de website van Voeks Rijnmond en een kleine selectie in de Nieuwsflits.

Hans Burger

 

fotoknop