Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Rijnmond

Wandeling Bergse Bos

Op donderdag 2 mei om 10.00 uur verzamelden zich 22 volwassenen en 2 kinderen in familierestaurant Bergsche Plas voor de traditionele gratis koffie/thee van Voeks.

Het weer zat niet echt mee, eenmaal aan de koffie kwamen de eerste druppeltjes al naar beneden dus de paraplu’s werden uit de auto’s gehaald. Gelukkig stond er helemaal geen wind en was de temperatuur aangenaam zacht om te wandelen.

Na het gebruikelijke welkompraatje gingen we om 10.35 uur op pad voor het eerste stuk van de 9 km lange wandeling. In het praatje gaf ik onder andere nadere uitleg over de reden van de bomen kap, namelijk voor het tracé van de A-16 vanaf Terbregseplein naar de A-13 bij Zestienhoven en vanwege de essentakziekte. Deze ziekte heeft reeds duizenden bomen geveld door heel Nederland en is nog lang niet op zijn retour.

Halverwege kwamen we langs ARTIHOVE (beeldjes en sieraden) aan de Hoeksekade 162 in Bergschenhoek, Ik had ons aangemeld voor een kort bezoek en dit viel erg in de smaak. We hebben ons verwonderd aan al het moois wat er te zien en te koop is.

Na het bezoek aan ARTIHOVE liepen we verder voor deel twee van de wandeling voornamelijk langs het riviertje de Rotte waar Rotterdam zijn naam aan dankt. Tegen één uur waren we terug in het restaurant voor een lekkere lunch waar we bijna allemaal voor bleven. Het was weer gezellig!

Kees den Heijer

fotoknop