banner 5 2 1200px rounded v2


Voeks Agenda

Download als een iCal bestand
Bezoek Missiehuis in Steyl
Dinsdag, 21. Mei 2019

Op dinsdag 21 mei wordt voor Voeksleden een programma georganiseerd in het mooie kloosterdorp Steyl, aan de oever van de Maas bij Tegelen (Venlo).

In 1875 vond pater Arnold Janssen er de plek om zijn droom te realiseren: hier kon hij missionarissen opleiden en uitzenden over de hele wereld. Missionarissen die terugkeerden naar Steyl namen iets mee van de ‘exotische’ cultuur uit hun gastland. Dit is te zien in het Missiemuseum dat sinds 1931 in de nog steeds oorspronkelijke indeling een brede collectie herbergt, o.a. opgezette exotische zoogdieren en vlinders, klederdrachten en gebruiksvoorwerpen. We starten om 11.00 uur in het Missiemuseum, St. Michaelstraat 7, Steyl.

Na een korte film over het ontstaan van het kloosterdorp volgt de rondleiding door delen van het dorp, zoals de kloostertuinen en de kerk waar het graf is van de inmiddels heilig verklaarde pater Janssen.

Na een lunchbuffet is er gelegenheid om het museum zelf te bekijken. Het museum is rolstoel toegankelijk. Bij bezoek aan de bovenkerk moet een flinke trap worden beklommen. De devotiegrotten hebben ook enkele treden.

Mocht het erg regenen dan kan het programma worden aangepast. Aanmelden is noodzakelijk, 30 personen is het maximum. Aanmelden uiterlijk zaterdag 11 mei bij Jo Janssen, liefst via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0478-855203 / 06-20886008.