banner 5 2 1200px rounded v2


Shell/ZKA collectief

Algemene informatie


Informatie voor senioren

Prettiger ouder worden

Over ouderen en wonen wordt veel gepraat en geschreven. Mensen bereiken hogere leeftijden en blijven langer jong. Ook de wensen en behoeften veranderen. Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en niet afhankelijk zijn van anderen. Dat is de wens van de meeste senioren. Die wens sluit aan bij het beleid van de overheid. Die stimuleert mensen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en legt daarbij steeds meer de verantwoordelijkheid bij de mensen zelf.  Zilveren Kruis staat ook hierin graag met raad en daad bij. Kijk daarom eens op zk.nl/prettigerouderworden. Deze webpage is onderverdeeld in drie thema’s: ‘Zorgen voor uzelf’, ‘Zorgen voor elkaar’ en ‘Zonder zorgen thuis’. Op de pagina’s vindt u handige tips, testjes, toepasselijke blogs, artikelen en verwijzingen naar handige sites.

Brochure Prettiger ouder worden:  pdf Prettiger ouder worden (798 KB)

Hoe wilt u oud worden?

Dit is waarschijnlijk geen vraag die u zichzelf dagelijks stelt. Maar met alle veranderingen in de zorg misschien toch eens nuttig. Want we willen zo lang mogelijk thuis wonen. Zo lang mogelijk de regie over ons eigen leven houden. Maar hoe regelt u dit? En wat krijgt u allemaal vergoed? Wat zijn uw mogelijkheden? Zilveren Kruis staat u ook hierin graag met raad en daad bij. Meer informatie


Zilverkorting van Zilveren Kruis is vernieuwd!

Overzicht, advies en tot wel 30% korting op producten en diensten​

Als klant van Zilveren Kruis krijgt u Zilverkorting op allerlei extra zorgproducten en diensten. Van ooglaserbehandeling tot thuishulp, van bril tot cosmetische behandelingen. Of u nu een maand verzekerd bent bij Zilveren Kruis of al jaren. Voor u en uw meeverzekerde gezinsleden. Met Zilverkorting biedt Zilveren Kruis u een overzichtelijk en uitgebreid assortiment van producten en diensten. Bovendien voor aantrekkelijke prijzen.

Waarom Zilverkorting?
Er zijn veel producten en diensten die voor veel mensen het leven een stuk makkelijker zouden maken. Of waardoor mensen mobieler zijn. Of waardoor mensen met beperkingen door ouderdom of chronische aandoeningen langer thuis kunnen blijven wonen. Deze producten en diensten hebben vaak een relatie met zorg of hulp thuis. Maar helaas kan niet alles vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Met de vernieuwde Zilverkorting staat Zilveren Kruis u bij met advies en korting.

Voor wie is Zilverkorting?
De vernieuwde Zilverkorting is er voor alle klanten van Zilveren Kruis die minimaal een basisverzekering hebben.

Ga naar www.zk.nl/zilverkorting voor een compleet overzicht van producten en diensten waar u korting op krijgt.


Informatie over het Extra Vitaal pakket bij de Aanvullende Verzekeringen:


Wie in 2019 gebruik wil kunnen maken van deze aanvullende verzekering dient voor 1 februari 2019 die keuze kenbaar te maken bij Zilveren Kruis. 

Voor deelnemers aan het Shell/ZKA collectief is deze Extra Vitaal verzekering gratis.
NB: u dient zich er wel voor aan te melden!

Voor deelnemers aan de Voeks/ZK collectiviteit geldt een korting van 15%

Klik hier voor een beschrijving van het Extra Vitaal pakket in 2019.


Eventuele vragen en opmerkingen kunt u sturen aan Tim van Kooten, email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zilveren Kruis Contactpersonen:

 Regio  Naam  Telefoon  E-mail
 Amsterdam  N.G.C. Beek (a.i.)  0299 655242  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Apeldoorn      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Arnhem  T. van Seters  024-3770765  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Het Sticht  T. van Kooten  070-3872344  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Den Haag  F.M. van der Veen  070-3687168  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Haarlem/Alkmaar  M. Visser  072-5124545  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Leiden  T. van Kooten  070-3872344  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Het Noorden  Ton Vas  0592-346208  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Rijnmond  Mw. W.A. Vogelaar  0186-617760  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Twente  T. van Kooten  070-3872344  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Het Zuiden  L. van Zon  0113-270144  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Categorie 'Zorg' artikelen: