Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

banner 5 2 1200px rounded v2


extraGeneration discover banner

Van woensdag 2 tot en met zondag 6 oktober 2019 vindt voor de vierde keer het Generation Discover festival plaats, dit keer in Ahoy Rotterdam. Marjan van Loon nodigt behalve Shell collega’s ook Voeksleden van harte uit voor dit bijzondere evenement. Net als vorig jaar spelen ze dan een rol als ambassadeur van Shell.

Tijdens het Generation Discover festival ontdekken jongeren hoe wetenschap en technologie een cruciale bijdrage leveren aan een wereld in transitie. Dit jaar (2019) staat het festival in het teken van het leven in 2050. Hoe zorgen we ervoor dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven? Een unieke gelegenheid voor kinderen en jongeren om spelenderwijs de wereld van morgen te ontdekken.

Naast het Generation Discover festival wordt er vanaf begin september aan de deelnemende scholen ook een lesprogramma aangeboden. Verwacht wordt dat veel leerlingen hieraan zullen deelnemen. Het lesprogramma bestaat onder andere uit een gastles over energie. Ook Voeksleden kunnen zich opgeven om gastlessen te geven op een school.

Er is geen specifieke technische kennis nodig om vrijwilliger/ambassadeur te worden. Bovendien krijgen gastdocenten een training als ze dat willen. Hun materiaal omvat een vaststaand lespakket. Wie nieuwsgierig is hoe zo’n Generation Discover festival verloopt kan kijken naar een korte video.