Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Amsterdam

amsterdam modern

"Amsterdamse grachtenpanden" van Wini Hoonte

Doelstelling

Het welzijnswerk van VOEKS heeft als doelstelling om aandacht te geven aan de oudere leden van VOEKS, en aan de leden die ziek, eenzaam of minder mobiel zijn. Het accent ligt op het geven van aandacht en het onderhouden van contact. Discretie en terughoudendheid wordt uiteraard in acht genomen.

Aanpak

In onze regio is een groep van 30 vrijwilligers actief, begeleid door een regionaal coördinator, die weer contacten onderhoudt op landelijk nivo.

Op kroonverjaardagen (65, 70) wordt u door ons gefeliciteerd middels een kaartje. De eerste keer dat u wordt bezocht is meestal ter gelegenheid van uw 75e verjaardag. Deze kennismaking gaat voor de leden gepaard met het aanbieden van een feestelijk glas, gesierd met het VOEKS logo. Vanaf de 80e verjaardag is het de intentie dat u op jaarlijkse basis wordt bezocht. Een telefoongesprek behoort ook tot de mogelijkheden. Te allen tijde kan het lid, of diens partner, aangeven al dan niet prijs te stellen op contact.

Wilt u meer weten over het Voeks welzijnswerk, lees dan hier verder.

Zie ook: Welzijnswerk, een nieuwe impuls

VOEKS Welzijn Brochure

We willen u attenderen op de VOEKS brochure "Voorbereiding op overlijden", een document met als doel op overzichtelijke wijze allerlei aspecten rondom dit thema bij elkaar te brengen. Hopelijk helpt het u na te denken over zaken die aan de orde (kunnen) komen en zich daar tijdig op voor te bereiden. Zodat een en ander soepeler verloopt als het eenmaal zover is. De contactpersonen hebben een papieren exemplaar ontvangen en zijn gevraagd die onder de aandacht te brengen tijdens de huisbezoeken. De electronische versie is beschikbaar via VOEKS Welzijn Brochures  rechts op deze pagina. Heeft u feedback? We horen het graag!

Tevens is beschikbaar de brochure “Vitaal Oud Worden”, uitgegeven door Zilveren Kruis. Over diensten die u in verschillende situaties worden aangeboden.

Oproep

Wij zijn als regio voortdurend op zoek naar leden die willen meedoen bij dit werk. Sommige rayons kunnen wel wat versterking gebruiken. Bent u geinteresseerd? Neemt u dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen u (evt. op termijn) graag op als contactpersoon in een van onze rayons, bij voorkeur bij u in de buurt. Aan uw voorbereiding en  begeleiding wordt uiteraard aandacht besteed.

Heeft u kennis van leden die mogelijk behoefte hebben aan onze aandacht, bv. wegens ziekte, dan stellen wij uw tip zeer op prijs.

Rayons en Contactpersonen

We hebben onze regio onderverdeeld in de volgende rayons en noemen daarbij de huidige contactpersonen:

Rayon

Contactpersonen

Purmerend, Oosthuizen, Midden-Beemster, Zuid-Oost Beemster, De Rijp, Ilpendam, Purmerland

Tiny Meerhoff, Jos van Deursen, Carla Mulder, Margreet Dijkman, Wil Kroes, Theo Mesman, Hetty Slagboom

Zaandam, Zaandijk, Koog ad Zaan, Westzaan

Winnie van der Linden

Wormer, Wormerveer, Krommenie, Oost-Knollendam

Loes Blom

Monnickendam, Edam, Volendam, Marken, Broek in Waterland

Joop en Anna ter Horst, Anny Nibbering, Dieneke Beek

Amsterdam-Noord, Landsmeer, Oostzaan, Den Ilp

Marianne van der Steen, Jan de Vries,

Jan en Greet Post

Amsterdam-Centrum, West en Zuid binnen de ring

Johanna van den Hoed, Peter Koenders

Amsterdam-Oost, -Bijlmer, Diemen

Wim Groen

Amsterdam-Nieuw West, Badhoevedorp, Zwanenburg

Myra Ruijter

Amsterdam-Zuid, -Buitenveldert, Amstelveen

Hans en Fredie Versleijen

Amstelveen

Margot Spaargaren, Gre Modderman, Antonio Wilson

Hoofddorp, Nieuw-Vennep

Jan van der Valk

Ouderkerk, Uithoorn, Amstelhoek, Kudelstaart, Aalsmeer, Rijsenhout

Aad Hagens

Weesp, Muiderberg

Loes Wendelgelst

Almere

Jos van den Putten, Leo van Raam,

Paul en Els Vermeren