Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Twente

header2


Welzijn:

Contact persoon:

Ruud Huisman, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Barneveldstraat 6a,7701 XG Dedemsvaart,         

telefoon: 0523-857319

Welzijnswerk.

Er is een nog steeds een vacature in de regio Nijverdal.

Misschien heeft u voor het nieuwe jaar goede voornemens gemaakt, en is één ervan, u inzetten voor Voeks in de regio Twente. Leest u ook eens de stukjes over het welzijnswerk in de vorige uitgaven van Voeksnieuws.  Hartelijk welkom.!

Doelstelling van het VOEKS welzijnswerk:

Het vrijwillige Welzijnswerk van VOEKS heeft als doelstelling aandacht geven  aan alle leden van VOEKS, maar vooral aan diegenen, die, ongeacht hun  leeftijd, ziek en/of eenzaam zijn, rouwen of minder mobiel zijn.

Het accent ligt op het “aanwezig zijn” waarbij signaleren en mogelijk verwijzen van groot  belang zijn.

Voor de continuïteit in het werk is registratie van de signalering noodzakelijk. Voor het bevorderen van Welzijn is regelmatig contact met zoveel mogelijk dezelfde contactpersoon een voorwaarde.

 

Eén van de activiteiten die Voeks ontwikkelt voor de leden is het welzijnswerk. In elke regio is een groep vrijwilligers actief die een deel van hun vrije tijd besteden aan dit werk. In regio Twente is dit een groep van 13 dames en heren die worden begeleid door een regionaal coördinator. 

Zij bezoeken met name oudere leden en hun partners. Deze bezoeken hebben meestal een ontspannen karakter, omdat ze worden afgelegd ter gelegenheid van een verjaardag of een huwelijksjubileum. Maar ook in geval van ziekte of rouw zal de contactpersoon, na overleg, een bezoek brengen. Tijdens het bezoek wordt er geïnformeerd naar het welzijn van de bezochte en ingeval van vragen of problemen fungeert de contactpersoon als wegwijzer naar instanties die werkelijke hulp kunnen verlenen. Deze kan ook verwijzen naar professionele hulp, vaak van gemeentelijke instanties en diensten. Ook wordt hulp geboden bij problemen met de ziektekostenverzekering indien nodig. Een contactpersonen kan mensen die vragen of problemen hebben met de verzekering daadwerkelijke hulp bieden. Meer informatie vindt u onder de kop Bestuur in deze website.