REGIO AMSTERDAM

amsterdam modern

"Amsterdamse grachtenpanden" van Wini Hoonte

Filmclub

Na een oproep in het regionieuws is deze activiteit is op 10 december 2019 van start gegaan met 10 deelnemers. De locatie is bij voorkeur het Eye filmmuseum in Amsterdam Noord (IJpromenade 1; voorheen het KSLA/SRTCA terrein aan het IJ). Een schitterende locatie waar niet alleen films worden vertoond, maar ook een prima restaurant, bar, fenomenaal buitenterras en een expositieruimte.

De leden hebben een voorkeur uitgesproken voor een middagvoorstelling; liefst op woensdag of donderdag maar flexibiliteit is altijd mogelijk. Afhankelijk van het tijdstip van de voorstelling kan optioneel vooraf of achteraf een maaltijd op eigen kosten worden geboekt (moet vooraf gereserveerd, want het restaurant is vaak volgeboekt). In ieder geval trakteert Voeks op een drankje na afloop voor de nabespreking.

Wat gaan we dan zien? Eye vertoont zowel nieuwe films als klassiekers en het idee is om dit af te wisselen.

filmclub1filmclub2

Gezellige nabesprekingen onder het genot van een Voeks drankje

Op 10 december sprongen we meteen in het diepe met een prachtige klassieke Japanse zwart/wit film uit 1952 van de beroemde regisseur Kenji Mizoguchi: The Life of Oharu  Daarna was er weer een nieuwe film aan de beurt en dat werd op 15 januari La Belle Epoque uit 2019 met 12 personen. The Legend of the Holy Drinker uit 1988 van Ermanno Olmi was een klassieker die we weer met 9 personen bekeken.

Kortom, het ging voorspoedig totdat een rondwarend virus theaterbezoek een tijd onmogelijk maakte. In de loop van 2020 pakken we echter de draad weer op en beginnen dan met een nieuwe film.

Gaat u dan mee?  Of heeft u interesse om aan de distributielijst toegevoegd te worden om op de hoogte te worden gehouden?

Neem dan contact op met Nico Meijboom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.