REGIO AMSTERDAM

amsterdam modern

"Amsterdamse grachtenpanden" van Wini Hoonte

Tennissen

Een nieuwe sportieve afdeling is van start gegaan.
Onze eerste oproep voor de mogelijkheid om via Voeks te kunnen gaan tennissen heeft voldoende reacties opgeleverd.
Inmiddels zijn we alweer drie weken volop aan het tennissen. Een keer hebben we door de regen gebruik moeten maken van de binnenbanen maar verder was het prima weer. Met veel enthousiasme zijn momenteel zo'n 20 dames en heren actief, voorwaar een groot succes dus. Volgend jaar, aan het einde van het seizoen zal blijken of dit initiatief voortgezet gaat worden en gezien de belangstelling op dit moment hebben we daar alle vertrouwen in.
Wordt uw huidige tennisbaan te duur? Wilt u na een lange tijd van rust het racket weer oppakken?
Of heeft u gewoon weer eens zin in lekker bewegen, gezamenlijk een balletje te slaan?
Geef u op bij onze secretaris Wilma, via deze optie.
Voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten, maximaal € 72,-- p.p. voor het hele jaar en inclusief gebruikmaking van de binnenbanen bij slecht weer. U moet wel lid zijn (worden) van Voeks of donateur hiervan worden.
Meer informatie? Neem contact op met onze activiteitencoördinator.

Al weken hadden we het erover en opeens was het daar:

tennis instuifHET tennis"instuif"toernooi van VOEKS en onze thuisclub TOB

Zoals meestal met te organiseren evenementen waar AOW-ers bij betrokken zijn, vonden er tot op het laatst aanpassingen aan de deelnemerslijst en het speelschema plaats, dit i.v.m. vakanties en blessures.

Maar op donderdagochtend 29 augustus om half 11 klopte alles: de zon scheen, het terras stond er gezellig bij, de koffie was klaar en 12 TOB-ers en 10 leden van VOEKS zaten zich te verheugen op wat komen ging. Dankzij uitgebreid voorwerk van TOB-er Cock en onze eigen Mike was er een uitgebalanceerd speelschema van dames- en herendubbels opgesteld.

We speelden twee rondes voor de, geheel verzorgde lunch en drie erna. Het was heel leuk om weer eens tegenover "onbekenden" te staan tennissen. Het werden leuke, sportieve en min of meer gelijkwaardige partijen. De laatste moest de beslissing brengen, spelers en publiek deden er alles aan om de benodigde punten binnen te halen.

Tijdens een gezellige nazit, proostten we op de nipte overwinning van de Voeksspelers en was iedereen het erover eens dat dit initiatief beslist voor herhaling vatbaar is!!!

Lidy Groen-Külman