Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Haarlem / Alkmaar

De eerste dagtocht van dit jaar gaat naar de omgeving van Rotterdam.

Via de gebruikelijke opstapplaatsen rijden we eerst naar het Chocolade Atelier Van Noppen in Ridderkerk. Frits van Noppen is een gepassioneerd ambachtsman, chocolatier met ruim 30 jaar ervaring. De enthousiaste chocolatier wil anderen graag laten meegenieten van zijn mooie vak. In zijn sfeervolle locatie gaat hij aan de slag met vorm- en mouleerbonbons, chocolade figuren of met marsepein. Als een ware standwerker geeft hij enthousiast toelichting bij de fijne kneepjes van het vak. Daarnaast leert u waar de producten vandaan komen en hoe ze gemaakt en verwerkt worden”. U keurt ter plekke de kwaliteit, zo vers heeft u het nog nooit geproefd. De gezellige cadeaushop van het atelier is zijn visitekaartje. Alles handgemaakt, in een perfecte combinatie van kwaliteit, zorgvuldigheid en creativiteit. Hij voegt er zelf live nog een aspect aan toe: gezelligheid. Want behalve lekker en leerzaam, mag vakmanschap ook best leuk zijn.  Aansluitend aan al dit lekkers gebruiken daat daar ook de lunch, dit is een goedverzorgde koffietafel met kroket.

                                                                                    VanNoppenweb

Daarna gaat de bus naar Rotterdam voor een rondvaart met de Spido.

Ruim 100 jaar geleden werd de havendienst Spido opgericht, een dienst voor het afhalen van passagiers en schepelingen van in de haven liggende schepen. De opstapplaats was in eerste instantie een eenvoudige trap aan de monding van de Leuvehaven: de zogenoemde Spido-trap. Spido vervoerde passagiers op vaste tijdstippen naar zee- en rivierschepen. Buiten de geregelde dienst fungeerde Spido ook als watertaxi.

Spido3web

Na de Tweede Wereldoorlog begon de Spido met havenrondvaarten. Grote kans dat u al eens een rondvaart met de Spido hebt gemaakt maar het blijft verrassend om vanaf het water het historische Rotterdamse Scheepvaartkwartier te ontdekken. Deze rijke buurt is een van de weinige wijken in Rotterdam die de Tweede Wereldoorlog ongeschonden heeft doorstaan.  

Spido1web      Spido4web

Tijdens deze 75 minuten durende tour varen we door de grootste in bedrijf zijnde haven van Europa aan boord van een moderne boot. We zien het drukke verkeer van zeeschepen en binnenvaartschepen. Ontdek opnieuw de volle glorie van een van de grootste havens ter wereld! Bewonder de Rotterdamse skyline met zijn imposante gebouwen vanuit het comfort van het schip en bekijk s.s. Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de rederij Holland America Line.

Na de boottocht wordt de terugtocht aanvaard. De dag wordt afgesloten met een drie-gangen menu in het Wapen van Haarzuilen. De verwachting is dat we rond 21.00 uur in Schagen zullen zijn.

Opstapplaatsen:

De eerste opstapplaats is de P&R-achterzijde van station Schagen, tijdstip: 08.00 uur, daarna gaat de bus naar Alkmaar voor de tweede opstapplaats: winkelcentrum De Hoef, Van Ostadelaan, tijdstip: 08.40 uur. De derde en laatste opstapplaats is bij het NS-station van Bloemendaal (Zuider Stationsweg 18) waar de bus om circa 09.30 uur wordt verwacht.

Kosten:

  • De kosten bedragen € 68,- p.p. voor leden (en hun partner) en
  • € 85,- voor introducés.

Betaling op rekening van de penningmeester (NL63 ABNA 0561501386 t.n.v. Voeks Haarlem-Alkmaar te Heemskerk), vóór 12 april 2020.

Aanmelding: Bij voorkeur via het aanmeldformulier op de website.  Per e-mail bij de secretaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of activiteitencommissaris (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) is ook mogelijk.

Op de dag van de trip, zijn we bereikbaar op tel. 06-28154190.