REGIO HET ZUIDEN

Full house bij de nieuwjaarsreceptie van VOEKS het Zuiden.

Op 17 januari 2020 was de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie als vanouds in Hotel van der Valk in Gilze-SAM 5269Rijen/Tilburg. Deze was misschien nog wel drukker bezocht dan in 2019; 64 personen hadden doorgegeven dat ze bleven lunchen, dus misschien zijn er nog wel meer geweest…….

Na het bekende handjes schudden, moesten we toch uitwaaieren, want de zaal stond helemaal vol.

Kees IJzerman begon om stipt 11.00 uur aan zijn Nieuwjaarsboodschap.

Omdat het zijn laatste was beloofde Kees het kort te houden en hij had dan ook slechts vier A4-tjes voorbereid. Een belofte was deze keer niet te proberen de problemen van de wereld op te lossen, maar we kennen Kees.

Zoals gebruikelijk stonden we ook even stil bij hen die ons ontvallen zijn in het afgelopen jaar en met speciale aandacht voor Danny Touw, onze webmaster en hoffotograaf.

Na een toast uitgebracht te hebben op 2020 konden we weer verder met converseren.

12:00 uur ETEN….. traditie dus niks vreemds. Wel dat we bleven zitten tot 13:30uur, waarna Edward van Riessen een boeiende presentatie gaf over de ecologie van wijn.

Ook hiervoor was de belangstelling groot; 33 deelnemers.

Edward sprak over het verschil van druiven kweken op zand- en kleigrond, de smaakverschillen in wijn bij het gebruik van dezelfde druivensoort op verschillende ondergrond enz.

Na zijn betoog kon er geproefd worden. Dit werd een smakelijke ervaring.

Kortom een gezellige dag, zoals we er de afgelopen jaren al diverse gehad hebben; deze traditie zetten we in 2020 gewoon door.

Voor foto’s Klik hier….

© Verslag en foto’s Jac Schoonen, Hans Legierse & Peter Verhulst