REGIO HET ZUIDEN

In het diepe zuiden van Nederland op donderdag 5 maart 2020 de eerste VOEKS soos in Preuverie in de Wiesj te Hulsberg, bij Valkenburg.

Twaalf personen zaten uiteindelijk in het knusse restaurant aan een lange tafel, fifty-fifty dames en heren, inbegrepen Ton Kloth en Joop Siepers, de twee contactpersonen voor Zuid- en Midden-Limburg (en een stuk daarboven).

De stemming zat er al gelijk goed in, terwijl de meesten elkaar niet tot nauwelijks kenden - maar ook een leuk weerzien van twee dames die elkaar uit het oog waren verloren. Tijdens het rondje persoonlijke introductie werd duidelijk dat het gezelschap heel veel Shell activiteiten over de hele wereld had gezien en bezocht - zelfs Libië, Venezuela, Sharjah en Botswana passeerden de revue. Expats ten voeten uit, ondergetekende heeft alleen Curaçao, Shell Oil Houston en PDO Oman gemist. Daarnaast bleek dat niet iedereen zijn/haar wortels in Limburg heeft; men had de jeugd ook doorgebracht in onder anderen de Achterhoek en ’s-Gravenhage om na allerlei omzwervingen onder Shell paraplu uiteindelijk neer te strijken in het enige echte heuvelland van Nederland.

Net als een maand geleden bij de Soos Asten was er ook hier bij de koffie een glaasje ondeugend lekkere likeur afgedekt met een toefje slagroom en vlogen de twee uren in alle gezelligheid ongemerkt om. Vier aanwezigen bleven lunchen, de acht anderen vertrokken dik tevreden; prachtig dat VOEKS wat had georganiseerd in 'deze uithoek’, de lokatie was goed bevallen, parkeren was een fluitje van een cent geweest, het was gemakkelijk te vinden - een herhaling waard! De meerderheid hoopt over drie maanden buiten te kunnen zitten onder een vrolijk terraszonnetje op de sfeervolle binnenplaats van deze van oorsprong Limburgse boerderij.

Al met al een start die niet beter had kunnen verlopen - wordt wat ondergetekende betreft met nog meer zuiderlingen vervolgd op donderdagmorgen 4 juni!

Jo Janssen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

klik op de foto of hier... voor wat herinneringen.

Afbeelding1Hulsbergklein