REGIO HET NOORDEN

header home page


 

Op maandag 5 augustus meldden zich 's ochtends om 9:00 ruim 100 leden van Voeks Het Noorden om met Jan Plezier een dagtocht te maken van Meppel naar Urk en weer terug. Onderweg werd er ruim aandacht besteed aan de inwendige mens en zo gauw de zon de wolken verdreven had kon iedereen genieten van een zeer aangename temperatuur op het dek. Oude banden werden daar aangehaald en nieuwe gesmeed. Halverwege de tocht hadden we ook voldoende gelegenheid om het oude Urk met zijn nauwe straatjes, kleine percelen en haven met visafslag te bekijken. Op de terugweg werd er een zeer goed ontvangen dinerbuffet geserveerd zodat we allemaal voldaan om 19:00 weer van boord gingen met het idee dat we volgend jaar wel weer een boottocht op het programma kunnen zetten. We zullen het aan onze Commissaris Activiteiten doorgeven!

Tot zover al deze woorden maar de foto's zeggen waarschijnlijk veel meer. 

Attentie:

  • de eerste en laatste afbeelding zijn een (heel) kort filmpje van het in- en uitschepen. Soms moet u dan even wachten voordat het filmpje gaat spelen of erop klikken met de muis.
  • Rechts onderaan het venster kunt u ook op Map/Kaart-knop klikken om te kijken waar de foto genomen is.
  • Mocht u de foto's niet of niet goed te zien krijgen probeert u het dan met deze verwijzing voor een weergave zonder toeters en bellen.

Henk Jongejan heeft ook een serie foto’s van het landschap langs de route gepubliceerd.

Veel plezier!