Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Apeldoorn

apeldoorn header foto

Op dinsdag 8 september a.s. zal dr. Herman de Jongste een lezing geven over Julian Assange en Edward Snowden. In 2010 publiceerde Wikileaks geheime documenten over de Iraq oorlog die Amerika in ernstige verlegenheid brachten. De jacht op Julian Assange, oprichter van Wikileaks, was daarmee geopend. Drie jaar later in 2013 toont Edward Snowden aan dat overheden door afluisterpraktijken op grote schaal de privacy rechten van burgers schenden. Daarmee zijn Assange en Snowden de twee meest gezochte cybercriminelen van de 21e eeuw. Maar hoe zit het in werkelijkheid en wat beweegt dit tweetal om met gevaar voor eigen leven deze onthullingen te doen? Zijn het klokkenluiders die een groter doel dienen of egotrippers met een eigenbelang?

De lezing wordt gehouden in De Rank, Torenstraat 15 te Vaassen (0578-571247) en begint om 14.00. De toegang is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. In de pauze en na afloop biedt Voeks u een drankje aan. Aan het einde van de middag bestaat de gelegenheid om te dineren met de dinerclub. 

Heeft u een lift nodig of kunt u anderen een lift geven? Neem dan contact op met de activiteitencoördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-57778529).

Locatie De Rank, Torenstraat 15 te Vaassen