REGIO TWENTE

header2


De wandeling van 5 mei 2021 hadden we eigenlijk vorig jaar mei willen doen i.v.m. 75 jaar bevrijding.  Anneke en Theo Bartels hebben de organisatie nu een jaar doorgeschoven i.v.m. covid-19. We verzamelen om 10.00 uur in 't Loshoes, Holterbergweg 14, 7451JL in Holten. Tel.: 0548-363333. (Naast Natuurdiorama) 

In het kader van de nationale viering ‘75 (nu 76) jaar vrijheid’, brengen we een bezoek aan de Canadese ere-begraafplaats op de Holterberg. Hier liggen 1394 mensen begraven, die omgekomen zijn bij de bevrijding van ons land. De begraafplaats ligt 1,2 km van het hotel en dus goed te voet te bereiken. Maar je kunt er ook gemakkelijk met de auto komen. Tevens kunnen we het naastgelegen, pas gerenoveerde informatiecentrum bezoeken.

Route: Vanaf de A1 afslag 26 -Holten/Lochem-.  Onder 2 (spoor)viaducten door en dan rechtsaf (Bathman). Volg nu de borden Sallandse Heuvelrug. Daar de Holterberg op en het hotel vindt u aan de linkerkant.  Vanaf het noorden: volg vanaf Nijverdal de prachtige Nijverdalseweg richting Holten. Na ca. 14 km is het hotel aan de rechterkant.

Deze wandeling kan alleen doorgaan, mits er geen beperkingen zijn opgelegd door de regering.

            Ali & Roel Schokker.