REGIO TWENTE

header2


Ergens diep weggedoken in ons land ligt een groen monument van 25.000 m2 dat is ontstaan door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw. Tuinarchitect Mien Ruys heeft zeventig jaar lang haar ideeën over beplantingen en tuinarchitectuur gebruikt om een fascinerende tuin te maken. Deze beroemde tuinen, prachtig gelegen in Dedemsvaart (Overijssel), onderscheiden zich van andere open tuinen in Nederland.        

Om 12.30 uur wordt u verwacht bij de Tuinen van Mien Ruys, Moerheimstraat 84, 7701CG Dedemsvaart, tel: 0523-614774, www.tuinenmienruys.nl voor een lunch. Van 14 uur tot 15.30 uur volgt een rondleiding met gids.

Na haar overlijden is het werk van Mien Ruys door anderen overgenomen. Zie Stichting Tuinen Mien Ruys en Buro Mien Ruys. De Tuinen Mien Ruys bestaan nu uit een reeks van dertig stijltuinen die zowel volgens oude als nieuwe tuinideeën zijn aangelegd en beplant met uitgebalanceerde plantencombinaties. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen. Juist het experimentele karakter van de Tuinen maakt dat ze zo belangrijk zijn voor geïnteresseerden en vakmensen. De Tuinen Mien Ruys vormen een bron van inspiratie voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur, en een oase van rust voor iedereen die gewoon een paar uur in stilte wil genieten.

De kosten voor de lunch (lunchpakket i.v.m. corona) en rondleiding voor Voeks-leden € 20,- en voor niet Voeks-leden € 25,- (max. 15 personen per gids). Als u hieraan wilt deelnemen vraag ik u dit bij mij kenbaar te maken vóór 5 mei 2021 via een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of indien dit niet mogelijk is, dan telefonisch +49-2507-982805.

De kosten kunt u overmaken op de rekening van de penningmeester onder vermelding Tuinen Mien Ruys. Dit bezoek kan alleen doorgaan, mits er geen beperkingen zijn opgelegd door de regering.