Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

banner 5 2 1200px rounded v2


Na mijn pensionering in 2005 als secretaresse van de Legal Director startte ik mijn 2e carrière: dat van kunstschilder. Al in 1968 begon ik met tekenen bij Ars Aemula Naturae tekenacademie te Leiden, mijn geboortestad. Jaren later leerde ik met olieverf werken op de Vrije Academie (portretschilderen), en aquarelleren bij Studio ‘J’, beiden in Den Haag. Gedurende vele jaren schilderde ik met diverse technieken bij Gusto Atelier te Rijswijk, later ook bij Atelier 2, te Voorburg. Na het overlijden van de begeleidend kunstenaar Joost Verhagen van Atelier 2, is de vaste kern van de woensdagavond zonder begeleiding aan het werk in een nieuw onderkomen, dat we met z’n allen huren en Atelier 3 hebben genoemd. Ik werk daar vooral met acryl, maar ook met olieverf.

Ik schilder figuratief en mijn stijl is van fijnschilderen naar een meer impressionistische stijl van schilderen gegroeid. Harmonie in beeld en kleuren zijn belangrijk voor mij. Ik schilder wat ik mooi vind. Mijn werk moet op zijn minst een glimlach bewerkstelligen op het gezicht van de schouwer en het omvat landschappen, stillevens, binnenhuistaferelen, portretten en modellen in aquarel, olieverf of acryl. Portretten kan ik in opdracht maken. Een heel geliefd onderwerp is de passie en de bewegingen van flamencodanseressen. In opdracht heb ik in 2012 een groot abstract werk gemaakt.

Sinds ik in 1993 bij Gusto Atelier begon, heb ik ook werken verkocht tijdens exposities, die nu in Frankijk, Zwitserland, Engeland, Duitsland, België hangen en in diverse plaatsen in Nederland. Mijn werk is ook te huur, ik ben bij mijn laatste expositie thuis een kunstuitleen gestart.

Exposities
Groepsexposities:
1990 - Arti et Pectini Expositie in Pulchri Studio, Den Haag. Jaarlijkse open atelier-weekenden in de ateliers waar ik werkte.
2005 - Galerie Brak, Voorburg, thematentoonstelling "De natuur en Brak"
Solo:
2006 - Eigen huis expositie, Leidschendam
2009 - Eigen huis expositie, Leidschendam
2011 - Familienbildungszentrum Remise, Trier-Ehrang
2013 - De Hofboerderij, Wateringen

Nieuwe groepsexposities:
tot 31/10/2014 - Kasteel Rosendael, Rozendaal (G), "Ode aan Beatrix"
6 t/m 25 augustus 2014 - Galerie ArtiBrak, Voorburg, Vrijwilligerstentoonstelling
27/8 t/m 15/9/2014 - Galerie ArtiBrak, Voorburg, bij Beeldhouwgroep van Frans Kokshoorn

Mocht u in de buurt zijn, u bent van harte welkom!

Websites:
www.hildawetting.exto.nl

 

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.