banner 5 2 1200px rounded v2


OFFICIËLE OPENING GENERATION DISCOVER FESTIVAL 2019, ROTTERDAM AHOY

Waar gaat het om?             
De officiële opening van de vierde editie van het Generation Discover festival 2019, voor de eerste keer in Rotterdam Ahoy. Een vijfdaags evenement waar jongeren uit heel Nederland op een speelse en interactieve manier in aanraking komen met wetenschap en technologie.


Wie zijn erbij? 

  • · Buddy Vedder – zanger/acteur/presentator en Generation Discover ambassadeur
  • · Ahmed Aboutaleb – Burgemeester Rotterdam
  • · Marjan van Loon – President-Directeur Shell Nederland
  • · Generation Discover festival partners –onder andere ABN Amro, Staatsbosbeheer, ASML, Museum Boerhaave en NEMO.
  • Waar is het?                    

Rotterdam Ahoy | Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam,

Wanneer is het?               
De officiële opening is op woensdag 2 oktober 2019, 09:00 - 11:00 uur.

Het is uiteraard ook mogelijk om het festival later op de openingsdag of op een van de dagen erna te bezoeken. Het festival is van woensdag 2 t/m zondag 6 oktober 2019 iedere dag gratis toegankelijk van 09:00 - 17:00 uur.

Na drie succesvolle jaren op het Malieveld in Den Haag met in totaal bijna 100.000 bezoekers, vindt het Generation Discover festival dit jaar voor de eerste keer plaats in Rotterdam Ahoy. Vijf dagen lang komen jongeren van 8 tot 14 jaar op een speelse en interactieve manier in aanraking met wetenschap en technologie. De vraag die dit jaar tijdens het festival centraal staat, is hoe wetenschap en technologie kunnen bijdragen aan een slimmer, zuiniger, schoner én socialer leven in 2050. Dat kan door op andere manieren te produceren, te wonen en ons te verplaatsen. Kortom, een andere manier van leven.

Het festival zal plaatsvinden vanaf woensdag 2 oktober tot en met zondag 6 oktober 2019 en zal naar verwachting 30.000 enthousiaste bezoekers in Rotterdam Ahoy verwelkomen. Rotterdam is een logische locatie omdat het onder andere naadloos aansluit bij een van de doelstellingen van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, namelijk het stimuleren van de keuze voor een opleiding met een gezond perspectief op een baan in de technologie in de breedste zin van het woord. “Met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid richten we ons op het inlopen van achterstanden op het gebied van school, werk en wonen in Rotterdam Zuid. Door met het Generation Discover festival samen te werken, laten we jongeren uit de omgeving kennis maken met technologie en kunnen we hen enthousiasmeren voor een baan in deze sector,” zegt Marco Pastors, directeur Nationaal Programma Rotterdam Zuid.

Op woensdag 2 oktober wordt het festival feestelijk geopend door Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, en de organiserende partners, samen met leerlingen van verschillende basisscholen. Tijdens het interactieve vijfdaagse evenement ervaren bezoekers welke rol wetenschap en technologie spelen in onze toekomst, en hoe leuk het is om hier zelf iets mee te doen.

Op het gratis festival zijn verschillende workshops, activiteiten en theatershows van ruim 20 partners te zien, te beleven en zelf aan deel te nemen. Leerlingen, leraren, (groot)ouders en andere geïnteresseerden kunnen onder meer door het verleden en de toekomst van mobiliteit reizen in de Great Time Travel Hack attractie, virtuele gebouwen bouwen in de stad van de toekomst met een HoloLens, racen met een zelfgemaakte auto die op zout water rijdt en een balletje trappen met sphero’s op het Feyenoord in-door voetbalveld!

Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland: “Wij zijn ontzettend trots dat we dit festival voor de vierde keer met zoveel verschillende partners samen kunnen organiseren en zo jongeren in Nederland al op jonge leeftijd enthousiasmeren voor alle mooie mogelijkheden die wetenschap en technologie hen kunnen bieden.”

Voor meer informatie: www.generationdiscover.nl