Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Twente

header2


Lezing “Scatologie” op 21 november 2018 om 13.30 uur

Op woensdag  21 november 2018 zal de heer Berghout een  interessante  lezing  houden over het onderwerp “Scatologie”  Deze lezing zal nu niet op de gewoonlijk tijd starten, maar om 13.30 uur tot ongeveer 15.45 uur met daartussen een korte pauze. Om 16 uur heeft Kampkuiper een “open huis” omdat zij enige verbouwingen hebben gehad. Wij zijn met z’n allen uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Scatologie, de leer van alles wat betrekking heeft op de menselijke uitwerpselen,  is een onderwerp dat vaak enigszins besmuikt ter sprake komt.

Er bestaat een schril contrast tussen de minutieuze aandacht die wij schenken aan hetgeen wij eten en dat wat ons lichaam weer verlaat.

Uitgebreid spreken wij over de samenstelling van ons voedsel, hoe het wordt bereid en onder welke omstandigheden wij het tot ons nemen.

Maar de wijze waarop de verteerde bestanddelen ons lichaam weer verlaten en de omstandigheid waaronder,  heeft in de regel veel minder  onze aandacht

Toch gaat  het grootste deel van wat wij eten  er ook weer uit. De wijze waarop, kan ons veel vertellen over onze leefwijze, ons karakter, over  “the night before” en onze plannen voor de toekomst.

“Zeg mij hoe u schijt en ik vertel u wie u bent” is een oud gezegde.

Scatologie kent  vele historische, geneeskundige en culturele aspecten, die het vermelden zeker waard zijn.

De locatie is ons vertrouwd adres bij Kampkuiper, Almeloseweg 113-115, 7615 NA Almelo (Harbrinkhoek).tel: 0546-62.99.62  U wordt verwelkomt met een kop koffie/thee. Tijdens de pauze zal u een consumptie en een snack door het bestuur aangeboden worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Op onze website http://www.voeks.nl/twente    kunt U ook andere informatie over onze regio vinden.