Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

banner 5 2 1200px rounded v2


Graag stel ik mijzelf aan u voor. Ik ben Liz Strick, beeldend kunstenaar. In het alledaagse ga ik door het leven als Liz van Hasselt. Na ruim 30 jaar de wereld rond gereisd te hebben als getrouw "Shell wife" met mijn, inmiddels, ex-echtgenoot en Shell gepensioneerde Hein Strick van Linschoten, en van welke 30 jaar we er 24 jaar buiten Nederland woonden, (Curaçao, Engeland, Dubai, Turkije, Duitsland), heb ik mij nu gesettled in Den Haag met atelier & galerieruimte aan huis. Met veel passie voor mijn werk maak ik kleurrijke expressionistische, veelal figuratieve en semi- figuratieve schilderijen, vol van emotie. Mijn ervaringen in het buitenland, de rijke natuur, de mensen rondom mij en de verschillende culturen in al hun facetten, vormen de basis waaruit ik mijn inspiratie put.

Na een basis opleiding Fine Art, verscheidene kunst cursussen en later een Foundation Course Fine Art in Engeland, verhuisde ik begin jaren 90 naar Istanboel alwaar ik gedurende 3 jaar in de leer ging aan het atelier van de Turkse kunstenaar Orhan Taylan. Ik werd daar vooral geïnspireeerd door zijn expressionistische technieken. Later zette ik mijn opleiding voort aan het atelier van de kunstenaar en curator Oliver Bevan in Londen. Door deel te nemen aan zijn workshops kon ik mijn interesse in schilderen met olieverf en monoprint technieken verdiepen.

Ik maakte speciale series van schilderijen over landen als Turkije (90-94), Libanon (07), Australië (08/09) en Afghanistan (10), maar ook mijn geliefde en lang gemiste Hollandse landschap komt regelmatig aan bod. Tevens werk ik in opdracht.

Tentoonstellingen had ik ondermeer in Curaçao, Engeland, Duitsland, Koeweit, Nederland, Turkije, Qatar en de Vereenigde Arabische Emiraten. Mijn werk is in talrijke binnen- en buitenlandse privé collecties opgenomen.

Meer info

 

Adres: www.facebook.com/liz.strick
Telefoon: 06-555 55 476
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.lizstrick.com