REGIO HET STICHT

Tweeëntwintig leden, die met graagte weer aan een Voeks activiteit  wilden deelnemen, waren op 15 september naar Doorn gekomen. Het was een uitgelezen dag voor een bezoek aan de bomentuin.  Na de gebruikelijke koffie met gebak op het zonnige terras werd onder leiding van 2 gidsen / biologen een flinke wandeling door het park gemaakt. Daarbij werd op een boeiende wijze over veel wetenswaardigheden betreffende de aanwezige bomen verteld.

Na afloop van de wandeling werd in het nabij gelegen Parkhuys Rosarium een prima lunch genoten.

Veel dank aan Mike Page, die het gehele programma tot in de puntjes had geregeld.

 

VN11 2020 RN Het Sticht Gimborn Arboretum 9 VN11 2020 RN Het Sticht Gimborn Arboretum 1

Meer foto's

 

54 geïnteresseerde toehoorders (een absoluut record in onze recente geschiedenis) kwamen af op de presentatie over Kunstmatige Intelligentie door Jeroen Rook. Aan de hand van veel voorbeelden werd ons duidelijk gemaakt, dat echte (harde) kunstmatige intelligentie nog ver weg is en misschien nooit bereikt zal kunnen worden. Wel zijn deelgebiedjes van “intelligentie” in ontwikkeling of soms al bestaand.

Zeer interessant en de middag was dan ook te snel voorbij!

VN4 2020 RN Het Sticht Lezing Kunstmatige Intelligentie Jeroen Rook 1 VN4 2020 RN Het Sticht Lezing Kunstmatige Intelligentie Jeroen Rook 5

Meer foto's

Op dinsdag 7 januari kwamen 35 regioleden en partners naar Champ'Aubert voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Een zeer redelijke opkomst.

Na een korte toespraak van voorzitter Jac Eekhof, waarbij ook voor de in 2019 overleden leden een moment stilte in acht werd genomen, werd een toast uitgebracht op het nieuwe verenigingsjaar.

Bij de daarop volgende gezellige conversaties liet men zich de bitterballen , begeleid van een drankje, goed smaken.

 

VN3 2020 RN Het Sticht Nieuwjaarsbijeenkomst 15 VN3 2020 RN Het Sticht Nieuwjaarsbijeenkomst 18

Meer foto's

 Na in april een uitgebreide voordracht te hebben gehad over het Naardermeer werd op 21 mei als eerste buitenactiviteit een bezoek gebracht aan dit prachtige natuurgebied. Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd (lunch) gingen we aan boord van de klaarliggende fluisterboot en zetten koers Naardermeer.

VN78 2019 RN Het Sticht. 01

Onderweg werd weer duidelijke uitleg gegeven door onze gids Wim Krijnen, die zich na zijn pensionering heeft verdiept in de historie van dit meer. Onderweg enige wetenswaardigheden demonstrerend (zie foto).

VN78 2019 RN Het Sticht. 02

Het enige jammere was deze dag het weer. Het was weliswaar droog, maar met de koude wind was het verblijf op het meer niet bepaald prettig. Dat mocht echter de pret onder de deelnemers niet drukken. En een ieder ging na afloop dan ook met een goed gevoel naar huis.

meer foto's van de bijeenkomst