illustratie Voeks Tafels 7 voeks tube logo voeks vaatjes logo v2 Voeks Ledenzoeker logo  

gazelle

Hoe werkt een e-bike eigenlijk?

 

 

Een elektrische fiets combineert je eigen kracht met de kracht van een elektromotor. Deze motor ondersteunt je tot ongeveer 25 kilometer per uur. De elektriciteit voor de duwtje in de rug komt uit de accu, welke zich bij Gazelle in de bagagedrager of in het frame bevind. De motor van een e-bike kan in het midden of in het voorwiel van de Gazelle-fiets zitten. Achterwielmotoren bestaan ook, maar bij Gazelle verkopen wij deze niet. Slimme sensoren in de elektrische fiets meten je snelheid, je trapkracht of de rotatie van je pedalen. De sensoren gebruiken deze gegevens om de juiste elektrische ondersteuning te geven. Een e-bike bedien je eenvoudig vanaf het stuur. Daar kies je bijvoorbeeld het niveau van de elektrische ondersteuning. Op je stuur bevindt zich ook een display. Waarop je veel kunt aflezen: Hoe hard je fietst, of hoeveel kilometer je al hebt gefietst.

Sparta reclame te zien in de CODA tentoonstelling 750x470 

Sparta 100 jaar CODA expositie*

In 1917 werd in Apeldoorn de firma 'Verbeek en Schakel, grossierderij in rijwielen en onderdelen' opgericht. Deze firma is uitgegroeid van lokale fietsenmaker tot een van de belangrijkste producenten van (motor)fietsen, brommers en tegenwoordig van e-bikes in Nederland: Sparta.

 

* NB deze expositie was van 2-04-2018 tot 27-08-2018 is is er in het CODA Museum in Apeldoorn.

fietsroute appHandige Fietsroute app via Fietsnetwerk.nl 

Deze video legt duidelijk uit hoe je deze fietrsroute app op je iPhone of Anroid Phone kan installeren en hoe je de app kunt gebruiken. Veel fiets plezier met het maken van tochten mbv deze app. En NB met de e-bike gaat het nog iets makkelijker en kunnen we grotere afstanden maken!

 

 

accusDe beste plek voor je E-Bike accu: dit moet je weten

Roel Peerenboom legt uit: De positie van de accu heeft veel invloed op het gebruiksgemak van je elektrische fiets. In dit filmpje laat Roel de verschillende mogelijkheden zien met daarbij de bijkomende voor- en nadelen.

e bike

E-Bikes

Alles over e-bikes: voorwielmotor, achterwielmotor, middenmotor, accu's en trapondersteuning.