REGIO HET ZUIDEN

Doelstelling en aanpak

Een van de activiteiten die VOEKS ontwikkelt voor de leden is het welzijnswerk. In elke regio is een groep vrijwilligers actief die een deel van hun vrije tijd besteden aan dit werk. In regio Het Zuiden is dit een groep van 31 dames en heren die worden begeleid door een regionaal coördinator. Zij bezoeken met name oudere leden en hun partners. 

Het vrijwillige Welzijnswerk van VOEKS heeft als doelstelling aandacht geven aan alle leden van VOEKS, maar vooral aan diegenen, die, ongeacht hun leeftijd, ziek en/of eenzaam zijn, rouwen of minder mobiel zijn. Het accent ligt op het aanwezig zijn waarbij signaleren en mogelijk verwijzen van groot belang zijn. 

De eerste keer dat men wordt bezocht is meestal ter gelegenheid van de 75e verjaardag. Deze kennismaking gaat voor de leden gepaard met een feestelijk glas, gesierd met het VOEKS logo. Vanaf de 80e verjaardag is het de bedoeling dat men op jaarlijkse basis wordt bezocht. Te allen tijde kan het lid of de partner, aangeven al dan niet prijs te stellen op bezoek. Uiteraard zijn wij als regio voortdurend op zoek naar extra mensen om ons te helpen bij dit werk.

Mocht u als lezer geinteresseerd zijn dan kunt u contact opnemen met de coördinator Welzijnswerk Peter Verhulst (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Meer informatie over het Voeks welzijnswerk is te vinden op de centrale welzijn pagina